Domnul Banciu faţă cu naţionalismul

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radu Banciu, realizatorul emisiunii „Lumea lui Banciu“, difuzată la B1 TV

„Radu Banciu (...) perora inepţii generalizatoare” - am scris acum aproape doi ani. Iată că nu şi-a schimbat năravul.

Atunci, el tuna şi fulgera împotriva arabilor - acum, împotriva premierului maghiar care a organizat referendumul de duminică. Se pare că a vorbit despre Ungaria, „cea mai puţin Europeană ţară a momentului” (majuscula aparţine canalului B1), şi în marea lui românitate, a zguduit ecranul şi cu „să ştiţi că şi României i-ar sta bine fără unguri!”

Se vede cu ochiul liber că Dlui Banciu nu-i pasă de dreptate, de adevăr, nici măcar de propria-i credibilitate. Nu am fost de acord cu referendumul, nici despre Orbán nu cred că este un mare om politic, dar dacă spui că arabii nu fac nimic, numai nişte shaormerii şi atentate, ar trebui să te dai în vînt după un asemenea referendum, oricine l-ar organiza. 

Dl Banciu însă nu îi urăşte numai pe arabi, ci şi pe maghiari. Pe ei, pe noi, chiar nu ne poate înghite. „Maghiarii de aici, dacă sunt atît de unguri şi atît de împotriva poporului român, să stea în Ungaria”, a mai spus profetul sticlei.

Trebuie să spun că nu sunt împotriva poporului român, pentru că nu cred în generalizări. Eu sunt doar împotriva Dlui Banciu şi a celor de teapa lui. Acelora, adică, care nu înţeleg în ruptul capului că ne-am născut aici, ne cheltuim salariul aici, ne supunem legilor României, ne dăm impozitul la ANAF ş.a.m.d. Unii dintre noi, care se cred proştii dracului cînd citesc ce a spus Dl Banciu, am mai tradus Ştefan Bănulescu, Traian Ştef, Daniel Bănulescu, Gabriel Liiceanu şi lista poate continua. Mai mult, am scris mereu împotriva naţionaliştilor de pretutindeni de nătăfleţi ce suntem.

Sigur, scriu aceste rînduri mai mult pentru mine. Dl Banciu nu ar lăsa niciun rating neatins — dacă ratingul se poate da peste cap cu naţionalism, foarte bine. Nu cred că nu este un naţionalist feroce, dar cred că ar fi mai liniştit dacă nu l-ar băga nimeni în seamă. Or, puterea şi aroganţa dînsului se află de cealaltă parte a televizorului, deşi asta nu micşorează în niciun fel responsabilitatea lui.

Domnule Banciu, nu e nevoie de nimeni „din afară” să işte tensiuni şi chiar conflicte. E destul să fie „staruri” mass-media iresponsabili şi grobiani. Şi, slavă Domnului, ei sunt cu duiumul. Nu cunoaşteţi vreunul?

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite