Dominique Strauss-Kahn a demisionat din funcţia de director FMI

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dominique Strauss-Kahn a demisionat din funcţia de conducere a FMI (Fondului Monetar Internaţional) în urma acuzaţiilor pentru agresiune sexuală, sechestrare de persoană şi tentativă de viol pentru care este cercetat.

"Dominique Strauss-Kahn a informat astăzi consiliul de administraţie al Fondului Monetar Internaţional în legătură cu intenţia sa de a demisiona din funcţia de director general cu efect imediat", a declarat instituţia într-un comunicat publicat cu puţin timp după miezul nopţii (07.00 ora României).

FMI a adăugat şi o scrisoare în care Strauss-Kahn îşi explică motivele.

Politicianul francez a afirmat în scrisoarea adresată consiliului de administraţie că este nevinovat de faptele de agresiune sexuală pentru care este încarcerat, relatează AFP.

"Cu o infinită tristeţe mă simt constrâns, astăzi, să prezint consiliului de administraţie demisia mea din funcţia de director general al FMI. Acum mă gândesc la soţia mea, pe care o iubesc mai mult decât orice, la copiii mei, la familia şi la pritenii mei. Mă gândesc, de asemenea, la colegii mei de la FMI, cu care am realizat atât de multe lucruri minunate în ultimii trei ani şi nu numai. Tuturor le spun cu convingere că nu mă fac vinovat de toate acuzaţiile care mi s-au adus. Vreau să protejez instituţia pe care am servit-o cu onoare şi devotament şi vreau să-mi dedic toată puterea, tot timpul şi toată energia ca să-mi dovedesc nevinovăţia", a scris el în această scrisoare, potrivit Mediafax.

Strauss-Kahn a preluat funcţia în noiembrie 2007, pentru un mandat de cinci ani.

Sâmbătă, el a fost arestat la bordul unui avion pe aeroportul din New York, o cameristă a hotelului în care îşi petrecuse noaptea acuzându-l că a agresat-o sexual şi că a încercat să o violeze.

Avocaţii săi au depus miercuri o cerere de eliberare, la două zile după ce o judecătoare a ordonat încarcerarea sa.

Dominique Strauss-Kahn este cercetat pentru şapte capete de acuzare pentru care riscă maximum de 25 de ani de închisoare.

Mai multi ministrii de Finante europeni au cerut demisia lui Dominique Strauss-Kahn. Maria Fekter, ministrul austriac de Finante, i-a solicitat, marti, sefului Fondului Monetar International, Dominique Strauss-Kahn, sa isi dea demisia, in urma scandalului sexual in care este implicat.

La reuniunea ministrilor de Finante europeni, care a avut loc marti la Bruxelles, Maria Fekter a spus ca, avand in vedere situatia creata, seful FMI "trebuie sa constientizeze faptul ca face rau institutiei".

Tot marti, ministrul spaniol de Finante, Elena Salgado, a declarat ca acuzatiile impotriva sefului FMI sunt "extraordinar de grave" si a adaugat ca, "daca ar trebui sa-si arate solidaritatea si sprijinul pentru cineva, ar fi pentru femeia care a fost agresata".

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite