Doi tineri, suspectaţi că au efectuat operaţiuni frauduloase cu carduri pe internet au fost arestaţi preventiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate au depistat doi tineri din Bucureşti, de 23 şi 27 de ani, suspectaţi că au efectuat operaţiuni frauduloase cu carduri pe internet. Cei doi au fost arestaţi preventiv.

Tinerii sunt suspectaţi că, în perioada decembrie 2012 - ianuarie 2013, au efectuat numeroase tranzacţii prin intermediul internetului, folosind datele unor carduri bancare, fără a avea consimţământul titularilor acestora.

„În urma percheziţiilor efectuate la domiciliile celor doi, precum şi la alte adrese de unde au fost efectuate plăţi frauduloase, au fost ridicate medii de stocare optice, hard-disck-uri şi o parte din bunurile achiziţionate în mod fraudulos“, se precizează într-un comunicat al poliţiei.

Produse achiziţionate sub identităţi false

Anchetatorii au stabilit că suspecţii intrau în posesia unor numere de carduri bancare şi efectuau ulterior plăţi către comercianţii on-line.

Astfel,sub identităţi false, au achiziţionat produse electronice, în valoare de 8.000 de lei.

Împotriva celor doi a fost începută urmărirea penală pentru săvârşirea infracţiunii de efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite