Doi militari români au fost răniţi în Afganistan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi militari din Batalionul 300 Protecţia Forţei "Sfântul Andrei", care se află în misiune în Afganistan, au fost răniţi luni, 6 mai, în jurul orei 2.35, ora României, în timp ce executau o misiune de patrulare interioară în Baza Aeriană Kandahar.

Conform primelor înformaţii, pe timpul executării misiunii, maşina de luptă de tip MRAP în care se aflau militarii s-a răsturnat. Cauzele evenimentului sunt în curs de cercetare de către o comisie constituită la nivelul unităţii. 

Celor doi militari, caporalul clasa a III-a Laurenţiu Bogatu şi fruntaşul Ionuţ Burlacu, li s-a acordat primul ajutor şi au fost evacuaţi la Spitalul Militar ROL III din Baza Aeriană Kandahar. Starea lor de sănătate este stabilă, caporalul Bogatu fiind deja externat şi s-a întors în campul românesc, unde rămâne sub supravegherea echipei medicale a detaşamentului. 

Reamintim că, la jumătatea lunii aprilie, alţi patru militari români au fost răniţi în misiune, sâmbătă, în Afganistan, după ce o coloană de vehicule blindate fost atacată cu un dispozitiv exploziv improvizat, informează MApN. 

Infanteriştii români au acţionat conform procedurilor şi au respins atacul insurgent, având sprijin terestru şi aerian din partea forţelor americane.

Cei patru militari răniţi în urma incidentului au fost evacuaţi pe cale terestră către spitalul militar al Bazei Aeriene Kandahar, toţi fiind conştienţi şi în stare stabilă”, a  informat Ministerul Apărării.

În acel moment, în urma evaluării medicale, militari au fost internaţi, doi dintre ei cu fracturi în zona membrelor inferioare, unul cu traumatism cranian închis şi cel de al patrulea cu fractură toracală. 

 În 16 ani de prezenţă în Afganistan, Armata Română a pierdut 28 de militari. 

CITEŞTE ŞI VIDEO FOTO Blindatul care salvează vieţile militarilor români în Afganistan

Ştire în curs de actualizare

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite