Doi bărbaţi din Harghita au ajuns la spital după ce au fost atacaţi de urşi în timp ce culegeau cartofi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trei urşi au atacat doi bărbaţi care culegeau cartofi FOTO Adevărul
Trei urşi au atacat doi bărbaţi care culegeau cartofi FOTO Adevărul

Doi bărbaţi din judeţul Harghita au ajuns la spital după ce au fost atacaţi de urşi, în timp ce culegeau cartofi. Sâmbătă, alte două persoane în apropiere de Topliţa au avut nevoie de îngrijiri medicale din acelaşi motiv.

Bărbaţii, în vârstă de 32, respectiv 37 de ani, au fost atacaţi de urşi, duminică după-amiază, în timp ce culegeau cartofi pe un câmp, notează Mediafax.

Potrivit sursei citate, cei doi au fost atacaţi de trei urşi. „Noi culegeam cartofii şi lângă noi, într-un lan, secerau porumbul. Din porumb au ieşit trei urşi, doi mai mici şi unul mare de tot şi negru, care ne-a atacat. Pe mine m-a pus la pământ, m-a sfâşiat cu ghearele şi m-a muşcat, apoi a fugit la un alt culegător de cartofi şi l-a aranjat şi pe el”, a declarat Ballo Andras, una dintre victime.

Nouă persoane muşcate în 24 de ore

Cel de-al doilea bărbat a fost muşcat şi rănit la un picior de urs, în timp ce un al treilea bărbat a scăpat, sărind într-o remorcă. În consecinţă, victimele au fost preluate de ambulanţte şi au ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, unde au început tratamentul cu vaccinul antirabic.

Potrivit şefului Serviciului de Ambulanţă Harghita, Peter Szilard, în total, în ultimele 24 de ore, patru persoane au ajuns la spital după ce au fost atacate de urşi.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite