Doi angajaţi ai Spitalului „Victor Babeş”, reţinuţi în cazul morţii celor trei pacienţi din cauza defectării instalaţiei de oxigen din TIR-ul ATI

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / George Calin
FOTO Inquam Photos / George Calin

Cei trei pacienţi de la spitalul „Victor Babeş” au murit, pe 12 aprilie, din cauza greşelii unor angajaţi ai unităţii medicale. Două persoane au fost reţinute azi în acest dosar.

Expertiza ajunsă recent la dosar arată că la supra-alimentarea instalaţiei şi la blocarea aparaturii medicale a dus o eroare umană. Un angajat a manevrat greşit instalaţia de oxigen şi acest lucru ar fi produs închiderea alimentării.

Procurorii de la Parchetul Bucureşti fac, miercuri, audieri în acest dosar penal deschis după tragedia din TIR-ul ATI de la Victor Babeş, conform Digi24. Se vor emite şi ordonanţe de reţinere pe numele unora dintre persoanele audiate. De altfel, surse din cadrul anchetei spun că deja doi angajaţi ai spitalului au fost reţinuţi.

Cercetările vizează fapte de ucidere din culpă, după ce pe 12 aprilie au murit la spital trei persoane în urma unor porbleme cu instalaţia.

Comisarul Marian Mihoci, şeful Serviciului Omoruri de la Poliţia Capitalei, spunea atunci că victimele „au suferit o disfucţionalitate, în sensul că alimentarea cu oxigen a fost întreruptă. Cadavrele acestor femei au fost transportate la INML, unde, a fost efectuată necropsia. Concluziile preliminare fiind de insuficienţă respiratorie acută. Au fost audiate în cauză, 15 persoane, atât personal medical, precum şi personal tehnic. Au fost ridicate mai multe documente precum şi imaginile surprinse de camerele de supraveghere instalate în interiorul spitalului”.

Ancheta a scos la iveală că pe 12 aprilie 8 pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2 care se aflau în TIR-ul de Terapie intensivă din curtea Spitalului „Victor Babeş” din Bucureşti au rămas fără oxigen.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite