Doi agenţi de poliţie de frontieră de la Vama Borş au fost reţinuţi pentru luare de mită şi fals în declaraţii

Doi agenţi de poliţie de frontieră de la Vama Borş au fost reţinuţi pentru luare de mită şi fals în declaraţii

Vama Borş

În urma unei operaţiuni desfăşurate de ofiţerii de poliţie din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie au fost identificaţi doi agenţi de poliţie de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Borş, care la data de 10 aprilie 2020 au efectuat formalităţile intrarea în România pentru 7 cetăţeni români, care veneau din Germania.

Ştiri pe aceeaşi temă

Agenţii de poliţie de frontieră români au consemnat în fals că persoanele în cauză ar fi conducători de autovehicule de transport marfă, aspect care le permitea să eludeze măsura carantinei instituţionalizate pentru 14 zile, dat fiind că se întorceau dintr-o ţară inclusă în  “zona roşie”.
În legătură cu aceste fapte, unul dintre agenţi a pretins şi primit de la 4 persoane suma de 200 euro, motiv pentru care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită, fals în declaraţii şi zădărinicirea combaterii bolilor.
Cât priveşte pe cel de-al doilea agent, întrucât a dispus aceeaşi măsură faţă de alte trei persoane, dintre care una nu deţine permis de conducere, menţionând că sunt conducători de autovehicule transport marfă cu capacitate mai mare de 2.4 tone, este cercetat pentru abuz în serviciu, fals informatic, fals în declaraţii şi zădărnicirea combaterii bolilor.

Pentru eliminarea riscurilor la adresa sănătăţii publice, toate cele şapte persoane au fost introduse în carantină instituţionalizată, unde au rămas până la data de 25 aprilie. În urma testelor efectuate la finalul perioadei de carantină, niciuna dintre persoane nu a fost confirmată ca fiind pozitiva cu noul timp de coronavirus. Faţă de cele şapte persoane se efectuează cercetări pentru infracţiunile de dare de mită.
În cursul zilei de ieri, ca urmare a audierilor, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor a dispus reţinerea pentru 24 de ore a celor doi angajaţi ai Poliţiei de Frontieră , urmând ca astăzi să fie prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă .

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările