Doi adolescenţi bulgari, prinşi în timp ce treceau ilegal frontiera. Mama unuia dintre ei urma să îi ducă la muncă în Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine: IGPF
Imagine: IGPF

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat, în apropierea frontierei de stat, un tânăr şi o tânără din Bulgaria, care au încercat să intre ilegal în România şi pe care mama băiatului şi concubinul acesteia urmau să îi sprijine să ajungă în vestul Europei, în acest caz fiind făcute cercetări pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat şi trafic de migranţi.

Tinerii au fost predaţi autorităţilor de frontieră bulgare, în vederea continuării cercetărilor. Tânăra, în vârstă de 16 ani, figura în bazele de date ale autorităţilor bulgare ca fiind dispărută.

„În data de 16.10.2020, în jurul orei 19.40, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Negru Vodă - judeţul Constanţa au observat cu ajutorul tehnicii de supraveghere pe principiul termoviziunii, două persoane care se deplasau, pe jos, dinspre frontiera cu Bulgaria spre interiorul ţării. În urma acţiunii colegilor noştri, cele două persoane au fost reţinute şi conduse la sediul sectorului pentru cercetări. Astfel, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt doi cetăţeni bulgari, un tânăr în vârstă de 18, respectiv o tânără de 16 ani. La cercetări, s-a constatat faptul că persoana de sex feminin figura în bazele de date ale autorităţilor bulgare ca fiind dispărută”, anunţă Garda de Coastă.

tineri bulgari IGPF 2

În acelaşi timp, în Punctul comun de Trecere a Frontierei Negru Vodă – Kardam, s-au prezentat pentru a intra în ţară, călătorind cu un autoturism înmatriculat în Germania, un cetăţean din Bulgaria şi unul din  Turcia.

„În baza analizei de risc, cele două persoane se încadrau în profilul de risc pentru trafic de migranţi, astfel că, poliţiştii de frontieră au procedat la urmărirea autoturismului care nu a respectat itinerariul de deplasare, deplasându-se pe un drum secundar. În scurt timp, autoturismul a fost oprit, iar cele două persoane au fost conduse la sediul sectorului pentru cercetări. În baza verificărilor efectuate, s-a stabilit că cei doi sunt mama băiatului şi concubinul acesteia, care urmau să-i preia pe cei doi după ce treceau ilegal frontiera în România, cu scopul de a-i transporta într-un stat din vestul Europei”, precizează Garda de Coastă.

În cauză, poliţiştii de frontieră fac cercetări pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat şi trafic de migranţi, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, toate cele patru persoane fiind predate, conform acordului de readmisie româno-bulgar, Poliţiei de Frontieră bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.        

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite