DOCUMENT Argumentele invocate de procurorul general Bogdan Licu pentru revizuirea deciziei de adopţie a micuţei Sorina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bogdan Licu FOTO Inquam Photos George Călin
Bogdan Licu FOTO Inquam Photos George Călin

Curtea de Apel Craiova a amânat miercuri o decizie cu privire la cererea formulată de procurorul general interimar al României de revocare a decizie de adopţie a micuţei Sorina, după ce acesta a trimis o completare de motive pentru admiterea cererii. Din documentul semnat de porcurorul general reiese că procedura de adopţie are mai multe nereguli.

Soarta Sorinei Săcărin, copila de 8 ani, pe care şi-o dispută două familii - familia Săcărin, care are o decizie definitivă privind adopţia, şi familia Şărămăt, care a îngrijit-o pe fată în plasament de la vârsta de un an şi două luni - , rămâne în continuare neclară. 

Magistraţii Curţii de Apel Craiova au hotărât un nou termen de judecată, pentru joi, 11 iulie 2019, invocând că ar avea nevoie de timp suplimentar pentru a analiza documentele depuse la dosar. Legat de aceeaşi cauză, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la aceeaşi oră, s-a judecat cererea de strămutare a dosarului de revizuire a adopţiei.

La începutul lunii iulie, Curtea de Apel Craiova a respins cererea procurorului general Bogdan Licu de suspendare a executării hotărârii judecătoreşti de adopţie internaţională. „Procurorul general a făcut o cerere de revizuire care, spune chiar el, apare ca întemeiată, după care enunţă tot narativul preluat din media, fără un argument juridic de drept. Nu cunoaşte că adopţiile sunt pe toată viaţa, adică nu ne jucăm cu viaţa unui copil doar pentru că ţipă nişte oameni în stradă", a declarat atunci avocata familiei Săcărin, Claudia Postelnicu.

Potrivit completării trimisă de Bogdan Licu instanţei, document publicat de Qmagazin, procurorul general interimar al României pledează pentru ca Sorina să rămână la familia maternală (decăzută din drepturi-n.r.) care a crescut-o până la 8 ani deşi aceasta de-a lungul anilor nu a demonstrat că-şi doreşte s-o adopte.

„Este greu de crezut că, în cauză angajaţii DGASPC Mehedinţi implicaţi în analiza compatibiităţii copilului Sorina Lucan cu potenţialii adoptatori au capacitatea de a evalua/stabili care este interesul superior al copilului. (...) Mediul în care minora a crescut şi s-a dezvoltat timp de 7 ani, începând cu vârsta de 1 an şi 2 luni, creează certitudinea că aceasta vede în familia Şărămăt familia sa naturală”, se arată în document.

Cererea de Revizuire a Proc... by on Scribd

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite