DNA: Udrea şi Ariton candidează din nou şi ar putea ajunge în funcţiile din care au comis infracţiunile din „Gala Bute“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorul DNA, care a cerut instanţei supreme, luni, să menţină măsura controlului judiciar pentru Elena Udrea, Tudor Breazu, Rudel Obreja şi Ion Ariton, în dosarul „Gala Bute”, a arătat că Udrea şi Ariton candidează din nou pentru un loc în Parlament şi ar putea ajunge în aceleaşi funcţii din care au comis infracţiunile.

Avocaţii Elenei Udrea şi Ion Ariton au arătat că nu există nicio legătură a acestui dosar cu candidaturile celor doi şi că se impune ridicarea interdicţiei de a părăsi ţară având în vedere faptul că sunt judecaţi sub control judiciar de mai bine de un an, potrivit News.ro.

Completul de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a luat în discuţie, luni, contestaţiile formulate de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie după ce completul de fond de la instanţa supremă a decis că inculpaţii judecaţi în dosarul “Gala Bute” pot să părăsească ţară, ridicând astfel una dintre interdicţiile din cadrul măsurii controlului judiciar.

Procurorul de şedinţă a arătat, în sala de judecată, că în dosar vor fi audiaţi o serie de martori ale căror declaraţii sunt esenţiale şi că urmează ca judecătorii să se pronunţe pe efectuarea unei expertize în dosar, astfel că se impune menţinerea măsurii preventive în cazul inculpaţilor, inclusiv a interdicţiei de a părăsi ţara.

La termenul anterior, din 11 noiembrie, instanţa de fond a decis că Elena Udrea poate lua legătură cu martorii Luminiţa Kohalmi şi Cristian Călugăru, foştii săi consilieri personali, şi acest lucru fiind contestat de anchetatori.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite