Cum a minţit DNA-ul soţia fostului ministru Laszlo Borbely, ca să ascundă că deţin un apartament pe Calea Victoriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Soţia fostului ministru al Mediului Laszlo Borbely, Melinda, a minţit în declaraţiile date în faţa procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie DNA, încercând să ascundă adevăraţii proprietari ai apartamentului deţinut de aceştia, dar şi că ar avea cunoştinţă de lucrările de renovare efectuate asupra imobilului.

Astfel, procurorii DNA arată în rechizitoriul trimis instanţei că Melinda Borbely a minţit în declaraţiile date. 

”Sub prestare de jurământ, Melinda Borbely a făcut afirmaţii mincinoase în legătură cu aceste fapte şi împrejurări, în speţă în legătură cu adevăraţii proprietari ai apartamentului din Bucureşti, Calea Victoriei, renovarea acestui apartament dar şi a casei situate în Târgu Mureş, str. Borsos Tamaş, nr. 10, precum şi a cheltuielilor ocazionate cu aceste lucrări”, se arată în rechizitoriu.

De asemenea, anchetatorii au ajuns la concluzia că aceasta a minţit şi după ce au fost analizate interceptărilor telefonice.

„Aprecierea ca mincinoasă a acestor declaraţii s-a făcut prin raportare la celelalte probe administrate în cauză, mai precis declaraţia martorei Vincze Maria şi a numitului Fedorca Gheorghe precum şi a proceselor verbale de redare a convorbirilor telefonice”, se precizează în documentul citat.

Ciocan Ioan: - Ghiţucă ce faci?

Fedorca Gheorghe: - La cumpărături cu doamna (n.n.Borbely Melinda).

Ciocan Ioan: - Da? Na bun. Tu plăteşti totul. Da?

Fedorca Gheorghe: - Da am înţeles. Da…”

Totodată, procurorii arată în rechizitoriu că Laszlo Borbely ştia activitatea soţiei sale.

”Urmare a cumpărăturilor pe care Melinda Borbely le-a făcut la apartament în data de 6 aprilie 2011 pe banii Lescaci Com SRL Negreşti Oaş, aceasta îi comunică soţului ei ,Laszlo Borbely, în aceeaşi dată, următoarele: 

Melinda Borbely: - Ă, a fost în regulă. Am ales tot şi este în regulă.

Laszlo Borbely: - Asta e bine.”

De asemenea, procurorii susţin că din probele administrate rezultă că soţii Borbely sunt proprietarii aparatamentului din Capitală.

” În realitate, deşi numita Vincze Maria (mama soţiei fiului adoptiv al numitului BorbelyLaszlo) apare ca proprietar de jure apartamentului în cauză, proprietari de facto ai apartamentului sunt soţii Laszlo Borbely  şi Melinda, cei care au iniţiat procedura de achiziţionare a imobilului, au plătit suma de 80.000 Euro, s-au ocupat de demersurile de încheiere a contractului de vânzare – cumpărare şi au beneficiat de renovarea lui pe cheltuiala Lescaci Com SRL Negreşti Oaş”, se mai precizează în rechizitoriu.

Mai mult, în rechizitoriu se precizează că rezultă „fără echivoc” intenţia de a ascunde adevărul.

„Din declaraţia martorei Vincze Maria, coroborată cu alte probe, rezultă fără echivoc intenţia numitului Borbely Laszlo de a ascunde adevăratul proprietar al apartamentului dar şi suma cu care a fost achiziţionat acesta. De altfel, în declaraţia de avere, numitul Borbely Laszlo nu a menţionat nici achiziţionarea acestui apartament şi nici „împrumutarea” cuscrei sale cu suma de 80.000 Euro”, mai notează procurorii..

Anchetatorii au decis să îi aplice doar o amenda administrativă, dat fiind faptul că nu are antecedente penale şi declaraţia acesteia nu este singura probă în acest caz.

„Raportat la faptul că învinuita Borbely Melinda nu are antecedente penale, că aceasta este soţia numitului Borbely Laszlo – persoană care era vizată în dosar 35/P/2011, că declaraţia acesteia, deşi esenţială, nu a fost singura probă pe care se bazează acuzarea, apreciez că fapta acesteia nu prezintă gradul de pericol social al unei infracţiuni astfel că urmează să i se aplice o sancţiune cu caracter administrativ”, se mai arată în documentul trimis instanţei.

Citiţi pe aceeaşi temă:

Camera Deputaţilor l-a scăpat pe fostul ministru Laszlo Borbely de justiţie. Complicii, trimişi în judecată

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite