DNA, grup de lucru pentru corupţia din Sănătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sediul DNA FOTO Adevărul Eduard Enea
Sediul DNA FOTO Adevărul Eduard Enea

Direcţia Naţională Anticorupţie va organiza un grup de lucru pentru a discuta cazuri legate de corupţia din sistem. Din grupul de lucru vor face parte specialişti anticorupţie din nouă state, pentru a afla exact cum au rezolvat anumite probleme legate de corupţia din sistem.

„Scopul prezentului grup de lucru este de a oferi un cadru profesional de dialog  în care se discută exemple de studii de caz şi de bune practici în lupta împotriva corupţiei în sectorul medical, din perspectiva practicienilor anticorupţie, luând în considerare diferitele competenţe pe care aceste organizaţii le au  fie în domeniul prevenirii, stabilirii de politici anticorupţie, fie al investigării faptelor de corupţie”, se arată într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, grupul va avea loc pe 23 şi 24 mai 2016, în Bucureşti, discuţiile urmând a fi împărţite în două paneluri. Astfel, în prima zi vor fi căutate cele mai bune practivi în stabilirea de politici publice, în prevenirea şi controlul administrativ al corupţiei în sistemul de sănătate. În a doua zi de lucru se va discuta pe marginea celor mai bune practici în investigarea corupţiei din sistemul de sănătate.

La eveniment vor participa reprezentanţi ai autorităţilor anticorupţie şi ai instituţiilor poliţieneşti din 9 state membre şi non-membre UE (Austria, Azerbaidjan, Estonia, Germania, Lituania, Republica Moldova, Romania, Serbia, Spania) precum şi reprezentanţi ai Comisiei Europene, ai Reţelei Europene privind Frauda şi Corupţia în Sistemul de Sănătate.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite