DNA extinde ancheta în cazul banilor de la Ministerul Dezvoltării dirijaţi cu dedicaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andreica a demisionat anul trecut din Ministerul Dezvoltarii Regionale
Andreica a demisionat anul trecut din Ministerul Dezvoltarii Regionale

Nu mai puţin de şapte persoane, printre care şi fostul secretar de stat din cadrul Ministerului Dezvoltării Ioan Andreica sunt audiate, vineri seara, la DNA - Bucureşti. Andreica este acuzat de procurori de trafic de influenţă.

Direcţia Naţională Anticorupţie a citat nu mai puţin de şapte persoane la sediul central din Capitală. Printre acestea se află fostul secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Ioan Andreica, preşedintele şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa, Liviu Rusu şi respectiv, Luca Iancu, dar şi preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Edit Lokoti.

Alături de cei trei vor mai fi aduşi la audieri Lazăr Ştefan, Simona Bodnariu, directorul Direcţiei de Integrare Europeană a CJ Bistriţa, şi încă o persoană.

Procurorii au emis pe numele celor şapte mandate de aducere la audieri. Până în acest moment, nu există nicio ordonanţă de reţinere.

Biroul de Presă al DNA a confirmat pentru Mediafax că există o acţiune în derulare a procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie-Structura Centrală la Bistriţa, fără a oferi alte detalii.

Andreica, acuzat de trafic de influenţă   

În iunie 2011, fostul secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului Ioan Andreica a fost audiat la DNA în dosarul în care preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Bistriţa, Liviu Rusu şi vicepreşedintele CJ Bistriţa, Luca Iancu, sunt anchetaţi pentru deturnare de fonduri.

Andreica declara atunci că se simte nevinovat, că procurorii anticorupţie nu ar avea probe împotriva lui şi că el nu putea semna contractele "fără ca ministrul să ştie", nefăcând nominalizări.

La 2 iunie 2011, DNA a făcut percheziţii la sediul Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, sigilând birourile lui Liviu Rusu şi Luca Iancu, ambii membri PDL, la locuinţa din Bistriţa a fostului secretar de stat în MDRT Ioan Andreica, precum şi la sediul Euroland SA, la care sunt acţionari acesta şi soţia secretarului general al PDL, Ioan Oltean.
   
"Soţia lui Ioan Oltean e acţionar la firmă, dar, din câte ştiu, a anunţat că vrea să-şi vândă acţiunile", spunea atunci Ioan Andreica.

Ulterior, procurorii au început urmărirea penală împotriva lui Ioan Andreica pentru că ar fi intervenit la primării şi Consiliul Judeţean Bistriţa. Oficialilor li s-a promis că vor câştiga proiectele depuse şi vor primi fonduri, cu condiţia ca lucrările să fie executate de anumite firme.

Citiţi şi Andreica a spus la DNA că nu putea semna nimic fără ştirea Elenei Udrea

Bistriţa: Preşedintele CJ şi fostul secretar de stat Ioan Andreica, cercetaţi de DNA

Renumitul chirurg Grigore Tinica în vizorul DNA. Percheziţii la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iaşi UPDATE

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite