DNA: Afaceristul Dorin Cocoş, acuzat într-un dosar de spălare de bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
DNA Galati

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie l-au trimis în judecată într-un nou dosar pe omul de afaceri Dorin Cocoş. El este acuzat de spălare de bani în legătură cu adjudecarea de către anumite persoane a unui contract de închiriere produse educaţionale Microsoft.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unui om de afaceri, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de spălarea banilor, potrivit unui comunicat al DNA, transmis miercuri.

Astfel, în perioada 2009-2011, procurorii anticorupţie notează în rechizitoriu că afaceristul  ar fi pretins şi primit suma de 9.000.000 de euro. Banii ar fi fost daţi în tranşe, de la două persoane (martori în cauză).

Scopul era ca afaceristul să-şi exercite influenţa asupra fostului ministru al Comunicaţiilor precum şi asupra altor persoane din Guvern, în scopul de a asigura firmelor susţinute de martori, adjudecarea unui contract de închiriere produse educaţionale Microsoft.

"În acest context, în a doua jumătate a anului 2014, în timp ce se efectuau cercetări legate de aspectele menţionate mai sus, cunoscând că suma de 500.000 euro pe care ar fi primit-o în contul personal în cursul anului 2011 reprezenta o parte din suma de 9.000.000 euro, menţionată mai sus, în vederea creării unei aparenţe de legalitate, inculpatul ar fi disimulat adevărata natură a provenienţei acesteia prin încheierea cu unul dintre martori a unui contract de împrumut fictiv", se precizează în comunicat.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bucureşti. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite