DNA, despre audierea vicepreşedintelui Camerei Deputaţilor, Carmen Mihălcescu: A fost citată ca martor. Momentul a fost stabilit de comun acord

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Carmen Mihalcescu vicepreşedinte la camera deputaţilor la DNA FOTO George Calin / Inquam Photos
Carmen Mihalcescu vicepreşedinte la camera deputaţilor la DNA FOTO George Calin / Inquam Photos

Direcţia Naţională Anticorupţie a transmis joi că vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Carmen Mihălcescu, a fost audiată miercuri de procurori în calitate de martor, într-un dosar in rem, şi că momentul înfăţişării la DNA a fost stabilit de comun acord, la propunerea martorului.

„Persoana la care faceţi referire a fost citată, în calitate de martor, la data de 5 decembrie 2018, în baza art. 257 teza II-a din CPP, respectiv notă telefonică cu întocmirea unui proces verbal.

Stabilirea momentului înfăţişării martorului s-a făcut de comun acord, în condiţiile propuse de martor şi acceptate de procuror. În cauza respectivă se efectuează acte de urmărire penală in rem, prin urmare, alte informaţii nu pot fi date publicităţii, deoarece le sunt incidente dispoziţiile art. 12 alin. 1 lit. e ) din Legea 544/2001”, a precizat DNA, ca răspuns venit la o solicitare din partea Mediafax.

DNA a caracterizat drept speculaţii declaraţiile cu privire la momentul audierii lui Carmen Mihălcescu. Colegii acesteia din PSD au spus că nu este întâmplător, deoarece tot miercuri Opoziţia a pus în discuţie revocarea lui Liviu Dragnea de la conducerea Camerei Deputaţilor.

„Cu referire la unele articole apărute in spaţiul public care au legat audierea persoanei respective de un eveniment politic, precizăm ca acestea sunt pure speculaţii ce se înscriu în încercările de a plasa într-o perspectivă nefavorabilă activitatea unor magistraţi. De asemenea, precizăm că activitatea curentă a procurorilor se desfăşoară strict în conformitate cu dispoziţiile legale şi nicidecum nu urmăreşte agenda, activităţile ori evenimentele organizate de alte instituţii extrajudiciare”, mai arată DNA.

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Carmen Mihălcescu (Moldovan), a fost audiată, miercuri, vreme de mai bine de trei ore de procurorii DNA, iar la ieşirea din sediul instituţiei aceasta a refuzat să dea detalii cu privire la dosarul în care a fost chemată sau calitatea.

Florin Iordache a declarat, miercuri, că vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Carmen Mihălcescu (Moldovan) a fost chemată la DNA: „Azi dimineaţă, datorită unui eveniment nedorit, Carmen Moldovan a fost chemată la DNA şi a trebuit să prezidez eu şedinţa”.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite