DNA a deschis un dosar penal în urma investigaţiei Recorder „Clanul Marelui Alb”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Basilica
FOTO: Basilica

Conform surselor Recorder, în urma investigaţiei publicate, privind reţeaua secretă a oamenilor de afaceri, politicieni şi prelaţi de la vârful Bisericii care lucrează mână în mână într-o megaafacere (construcţia şi reabilitarea de biserici din bani publici), DNA s-ar fi autosesizat, deschizând un dosar penal pentru a urmări faptele expuse.

Doi dintre oamenii care apar în investigaţie şi-au prezentat demisiile: Lazăr Neacşu a demisionat din PSD, din Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi din Adunarea Naţională Bisericească, iar preotul Aurel Mihai a demisionat din funcţia de vicar al Arhiepiscopiei Bucureşti. 

„Prin sacrificarea acestor personaje, Biserica încearcă să minimalizeze implicarea Patriarhului Daniel şi să bagatelizeze gravitatea faptelor prezentate în investigaţia Recorder, mutând atenţia de la problema sistemică prezentată în materialul nostru: felul în care BOR administrează banii publici. Vom reveni pe acest subiect.”, a scris Recorder pe Facebook.

Investigaţia Recorder arată cum o parte considerabilă din banii Bisericii provin din fonduri publice: 1,3 miliarde de lei alocaţi de la buget în ultimii 13 ani, adică în mandatul Patriarhului Daniel, numai pentru bisericile din Bucureşti.

La capătul a opt luni de documentare, jurnaliştii arată cum au descoperit reţea secretă în care oameni de afaceri, politicieni şi prelaţi de la vârful Bisericii lucrează împreună într-o megaafacere: construcţia şi reabilitarea de biserici din bani publici. Toată acestea reţea operează cu binecuvântarea celui mai puternic om din BOR, pe care oamenii săi îl numesc Marele Alb.

Investigaţia Recorder a strâns peste un milion de vizualizări pe YouTube şi este numărul 1 în trending în România.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite