DNA a cerut pedepse de peste zece ani de închisoare pentru Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mitica Dragomir la DNA foto Eduard Enea
Mitica Dragomir la DNA foto Eduard Enea

Procurorii DNA au cerut pedepse maxime majorate de zece ani şi şase luni pentru Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir, în dosarul dezafilierii clubului Universitatea Craiova, cererea fiind expusă la Tribunalul Bucureşti în cadrul ultimului termen din proces.

În cadrul şedinţei de judecată, procurorul DNA prezent în sală a cerut pedepse maxime majorate de zece ani şi şase luni atât pentru fostul şef al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), cât şi pentru fostul şef al Federaţiei Române de Fotbal (FRF). În cazul instituţiilor FRF şi LPF, judecate şi ele în dosar pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor în formă calificată şi infracţiunea de sustragere de sub sechestru, procurorul a solicitat judecătorilor să fie condamnate cu amendă, anunţă Mediafax.

Reprezentantul DNA a solicitat ca Federaţia Română de Fotbal să fie sancţionată cu amendă penală. Urmează ca tribunalul să anunţe data pronunţării sentinţei în acest dosar, potrivit Agerpres.

Mitică nu poate suporta regimul de detenţie

„Dacă în această lume se poate condamna cineva pentru vot democratic nu mai trăim în ţara asta, nu mai e de trăit. Directorul juridic al federaţiei a venit cu raport şi noi am votat în cunoştinţă de cauză, democratic, iar ei au făcut atâtea escrocherii, nu mă apuc să vorbesc acum că nu e bine, dar este normal, într-o instanţă procurorul cere şi judecătorul decide”, le-a declarat Dumitru Dragomir jurnaliştilor, la finalul şedinţei de judecată, potrivit News.

El a mai spus că nu ar suporta regimul de detenţie din cauza operaţiei „pe coloană” care nu-i permite să stea pe scaun.

„Ulterior faptei de excludere au făcut şi alte fapte cu alt dosar la DNA, mi-au blocat afacerile, m-au şantajat, au înscris altă echipă în competiţie, care se autointitulează Universitatea Craiova. La dosarul DNA sunt şi mai grave faptele. M-au şantajat, mi-au creat litigii pe proprietăţi, au vrut să cumpere ipotecile, au creat presiune fantastică”, a declarat  Adrian Mititelu, patronul FC Universitatea Craiova, care s-a constituit parte civilă în cauză.

Acuzaţiile DNA

Dumitru Dragomir şi Mircea Sandu au fost trimişi în judecată în iunie 2013 de procurorii DNA. Dosarul a fost iniţial înaintat către Judecătoria Sectorului 2, care şi-a declinat competenţă către Tribunalul Bucureşti.

În 20 iulie 2011, Comitetul Executiv al FRF a hotărât excluderea provizorie a SC Fotbal Club Universitatea Craiova SA, pe motiv al încălcării grave a statutului federaţiei. Potrivit procurorilor, Mircea Sandu şi Mitică Dragomir şi-au folosit influenţa pentru a-i determina pe ceilalţi membrii ai Comitetul Executiv al FRF să voteze dezafilierea Universităţii Craiova.
Măsura suspendării a intrat în vigoare în iulie 2011, iar Universitatea Craiova a pierdut 39 de jucători, cu un prejudiciu evaluat la peste 15 milioane de euro.



 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite