DNA cere condamnarea lui Ludovic Orban la o pedeapsă cu executare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban este judecat pentru corupţie
Ludovic Orban este judecat pentru corupţie

Procurorii DNA au solicitat, luni, Completul de trei judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie condamnarea lui Ludovic Orban la o pedeapsă cu executare, pentru că şi-a folosit funcţia politică şi a acţionat cu intenţie atunci când i-a cerut omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu să-i finanţeze campania electorală pentru Primăria Bucureşti cu 50.000 de euro.

Completul de trei judecători al Curţii Supreme a judecat ultimul termen din dosarul în care fostul deputat Ludovic Orban este acuzat de folosire a influenţei în scopul obţinerii unor foloase necuvenite în calitate de candidat PNL la Primăria Bucureşti.

Procurorul DNA prezent la şedinţa de judecată le-a cerut judecătorilor să îl condamne pe Orban la o pedeapsă cu executare, orientată spre mediu, pentru fapta de care este acuzat, arătând că aceasta intră în categoria faptelor care pun în pericol ordinea socială, iar fostul deputat a acţionat cu intenţie directă, potrivit News.ro.

Magistratul DNA a precizat că Orban şi-a folosit influenţa politică, iar probele din dosar arată acesta a comis fapta de care este acuzat. Procurorul a mai solicitat ca instanţa să dispună şi o pedeapsă complementară, respectiv să i se interzică drepturile de a fi ales şi de a ocupa o funcţie publică.

Acesta a mai arătat că nu poate fi reţinută apărarea lui Orban că nu cunoştea noua lege de finanţare a partidelor politice şi că nu ştia că nu avea voie să primească bani în numerar pentru finanţarea campaniei, în condiţiile în care acesta, în calitate de parlamentar, a participat la elaborarea legii.

La rândul său, Ludovic Orban a arătat că nu este vinovat şi vrea să i se facă dreptate, afirmând că nu a vrut să beneficiez de o finanţare ilegală.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite