DNA cere ridicarea imunităţii lui Nicolae Bănicioiu. Parlamentarul ar fi luat 3,8 milioane de lei pe vremea când era ministru în cabinetul Ponta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

DNA cere ridicarea imunităţii deputatului Nicolae Bănicioiu, pentru a-l cerceta sub aspectul săvârşirii de trafic de influenţă şi luare de mită, fapte comise pe vremea când era ministru în guvernul Ponta. Bănicioiu ar fi primit mită 3,8 milioane de lei de la un om de afaceri: o parte pe vremea când era la şefia Ministerului Tineretului, iar alta ulterior, când a ajuns ministru al Sănătăţii.

UPDATE Fostul ministru, Nicolae Bănicioiu, susţine, într-o postare pe Facebook, că acuzaţiile ce i se aduc sunt false şi spune că este pentru ridicare imunităţii, deoarece clarificarea cât mai rapidă a situaţiei va fi în interesul tuturor. 

„„Am văzut astăzi cu surprindere comunicatul DNA şi vreau să fac următoarele precizări: în primul rând consider acuzaţiile vehiculate în presă false şi din această cauză doresc să am acces la dosar cât de repede posibil!

Sunt pentru a se ridica imunitatea deoarece nu am nimic de ascuns şi cred că totuşi clarificarea cât mai rapidă a situaţiei, va fi în interesul tuturor.

Inteleg că odată cu începutul campaniei electorale acesta ar fi un subiect care poate ar îngreuna lămurirea lucrurilor şi din această cauză am decis că nu voi mai candida!”, arată acesta.

„Procurorii desfăşoară o investigaţie care vizează suspiciuni de săvârşire a unor fapte de corupţie în contextul comercializării de bunuri de uz medical către spitalele publice situate pe raza Municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov şi aflate în subordinea Ministerului Sănătăţii”, se arată în comunicatul DNA dat astăzi publicităţii.

Nicolae Bănicioiu este vizat de procurorii DNA pentrui trafic de influenţă şi luare de mită în formă continuată.

„În perioada 21 decembrie 2012 – 5 martie 2014, persoana respectivă, în calitate de ministru (n.r. - al Tineretului şi Sportului), ar fi acceptat promisiunea a doi oameni de afaceri şi ar fi primit direct, de la unul dintre aceştia, suma totală de 1.292.122 lei, lăsând să se creadă că are influenţă asupra ministrului Sănătăţii (n.r. - la acea vreme Eugen Nicolăescu) şi a funcţionarilor publici din cadrul acestei instituţii şi că îi va determina să îndeplinească sau să nu îndeplinească acte ce intrau în îndatoririle lor de serviciu, acte reprezentate de:

  • numirea în funcţia de manager/menţinerea în funcţia de manager a unor persoane la conducerea spitalelor publice aflate în subordinea Ministerului Sănătăţii, spitale cu care firmele controlate de cei doi oameni de afaceri aveau contracte încheiate sau desfăşurau proceduri de achiziţii publice,
  • alocarea de sume de bani spitalelor publice aflate în subordinea Ministerului Sănătăţii, cu care firmele celor doi oameni de afaceri aveau contracte în derulare”, arată DNA.

Potrivit sursei citate, ulterior, aceeaşi persoană ar fi primit de la aceiaşi oameni de afaceri, prin intermediul unui complice, suspect în cauză, suma totală de 2.612.389 lei în legătură cu exercitarea atribuţiilor de ministru, funcţie deţinută în perioada 05.03.2014-17.11.2015. Perioada la care face referire DNA este perioada în care Nicolae Bănicioiu a fost ministru al Sănătăţii.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite