DNA cere arestarea preventivă a lui Radu Gheorghe, director în cadrul CNCAN, reţinut pentru luare de mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Radu Viorel Gheorghe, director în cadrul Comisiei Naţionale pentru Controlul Activităţilor Nucleare (CNCAN), a fost reţinut de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), fiind acuzat de luare de mită. Procurorii vor cere astăzi arestarea preventivă a acestuia.

Potrivit unui comunicat emis de DNA, în perioada 31 iulie - 1 septembrie 2015, în calitate de director al Direcţiei Supraveghere Utilizare Radiaţii Ionizante din cadrul Comisiei Naţionale pentru Controlul Activităţilor Nucleare ( CNCAN), Radu Viorel Gheorghe ar fi pretins şi primit de la un administrator de societate comercială, denunţător în cauză, sume de bani cuprinse între 2.500 de lei şi 3.000 de lei, „în contextul în care a condiţionat  urgentarea efectuării inspecţiilor în teren pentru  emiterea a trei autorizaţii speciale,  cu încălcarea prevederilor Regulamentului privind Taxele şi Tarifele pentru Autorizarea şi Controlul Activităţilor Nucleare”.

Astfel, pe 1 septembrie 2015, Radu Gheorghe ar fi primit de la denunţător, în acelaşi scop, suma de 2.500 de lei, ocazie cu care procurorii au acţionat pentru a-l prinde ăn flagrant.

În cursul zilei de miercuri, acesta va fi dus în faţa magistraţilor Tribunalului Bucureşti cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile. 

Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare reprezintă autoritatea naţională în domeniul reglementării, autorizării şi al controlului activităţilor nucleare, conform prevederilor Legii nr.111/1996. CNCAN este instituţie publică de interes naţional, cu personalitate juridică şi se află în subordinea prim-ministrului.

Direcţia condusă de Radu Viorel Gheorghe are în subordine Serviciul de inspecţie pe teren, ce îşi desfăşoară activitatea pe întreg teritoriul ţării.

Mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Directorul din Comisia pentru Controlul Activităţilor Nucleare, prins în flagrant când primea 2.500 de lei mită, a fost reţinut

Viorel Gheorghe Radu, directorul Direcţiei Supraveghere Utilizare Radiaţii Ionizante din cadrul Comisiei Naţionale pentru Controlul Activităţilor Nucleare (CNCAN), prins în flagrant marţi de procurorii DNA luând mită, a fost reţinut. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite