DNA: Şef de sector de frontieră, urmărit penal pentru şantaj

DNA: Şef de sector de frontieră, urmărit penal pentru şantaj

DNA: Şef de sector de frontieră, urmărit penal pentru şantaj. FOTO: Arhiva „Adevărul“

Şeful Sectorului poliţiei de frontieră Giurgiu, Ionuţ Ifrim, este urmărit penal pentru şantaj şi cumpărare de influenţă, a anunţat Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).

Ştiri pe aceeaşi temă

Ifrim a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.

Potrivit procurorilor, „în data de 28 aprilie 2017, în condiţiile în care legislaţia românească nu obligă persoanele care traversează graniţele interne ale Uniunii Europene să declare sumele de bani care se află asupra lor, indiferent de cuantum, Ionuţ Ifrim ar fi constrâns o persoană (martor în cauză) să-i dea suma de 60.000 de USD din cei 135.000 USD pe care îi avea asupra ei şi pe care urma să-i transporte în Bulgaria”, scrie Digi24.

Ionuţ Ifrim a luat suma de bani fără să întocmească vreun proces-verbal, ameninţând totodată persoana respectivă că îi va face dosar penal şi că nu o va lăsa să treacă frontiera de stat din România în Bulgaria prin punctul de trecere al frontierei Giurgiu”, se arată în comunicatul DNA.

În cursul lunii mai, după o discuţie purtată cu proprietarul real banilor care ştia că cei 60.000 USD au fost reţinuţi în mod nelegal, Ifrim ar fi restituit suma respectivă în două tranşe.

Procurorii mai spun că în noaptea de 20/21 mai, Ifrim i-ar fi promis unui agent al poliţiei de frontieră Giurgiu mai multe bunuri, pentru ca acesta din urmă, prin influenţa pe care o avea asupra colegilor săi de serviciu, să-i determine să nu controleze nişte transporturi de mărfuri contrafăcute ce urmau să fie tranzitate de persoane din anturajul său.

citeste totul despre: