Distrugătorul USS Truxtun a părăsit Marea Neagră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Distrugătorul USS Truxtun a părăsit sâmbătă Marea Neagră după ce a participat la exerciţii împreună cu nave militare din România şi Bulgaria, potrivit „Stars and Stripes”, citaţi de Mediafax.

Nava militară americană a ieşit sâmbătă dimineaţă din Marea Neagră. USS Truxtun a venit în urmă cu două săptămâni în Marea Neagră, pentru exerciţii militare planificate, dar care au avut loc în contextul crizei din regiunea Crimeea, anexată de Rusia.

Un avion de recunoaştere rus a survolat litoralul turc, în zona Strâmtorii Bosfor, în momentul trecerii distrugătorului USS Truxtun.

USS Truxtun face parte din grupul naval militar american USS George H.W. Bush, care va patrula timp de opt luni în Marea Mediterană. În ultimele două săptămâni, distrugătorul american USS Truxtun a efectuat o serie de manevre militare în Marea Neagră, împreună cu nave din România şi Bulgaria.

Forţele Navale americane au explicat că este vorba de exerciţii militare "de rutină" care erau programate cu mult înainte de izbucnirea crizei din Ucraina.

Echipajul navei este format 300 marinari. Vasul face parte din corpul de luptă George H.W.Bush, care asigură securitatea maritimă.

USS Truxtun face parte din clasa Arleigh Burke, fiind echipat cu sisteme de artilerie, rachete şi torpile şi având capacitatea de neutralizare a navelor inamice. Distrugătorul este înarmat cu mai multe tipuri de rachete, printre care cele de tip sol-aer, anti-balistice (de tip SM-3), antisubmarin şi rachete de croazieră Tomawahk. De asemenea, distrugătorul poate găzdui şi două elicoptere de luptă de tip SH-60 Seahawk.

Citeşte şi:

Navă de război americană, liberă să intre în Marea Neagră. Ce capabilităţi maritime are SUA în regiune

O navă de război a Marinei americane a primit permisiunea autorităţilor turce de a traversa Strâmtoarea Bosfor, până vineri, după intensificarea temerilor referitoare la o posibilă escaladare a crizei dintre Rusia şi Ucraina într-un conflict militar, informează publicaţia Hürriyet Daily News.

Băsescu: „Ce a făcut Rusia prin încălcarea acordurilor bilaterale este o agresiune la adresa Ucrainei”

Preşedintele Traian Băsescu participă, joi, la Bruxelles, la reuniunea Consiliului European pe tema situaţiei din Ucraina, unde şefii de stat şi de guvern din UE urmează să aibă şi discuţii cu premierul ucrainean Arseni Iaţeniuk. Şeful statului a explicat înainte de a pleca de ce România se va alătura grupului internaţional de negociere pentru detensionarea conflictului din Ucraina, condamnând acţiunile militare ale Federaţiei Ruse în Crimeea

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite