Discriminare guvernamentală la scară naţională

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marea discriminare se face, cu încălcarea flagrantă a Constituţiei, care precizează clar că toţi cetăţenii sunt egali şi au aceleaşi drepturi, inclusiv la viaţă şi sănătate. Dar guvernul actual împarte populaţia în prioritari, esenţiali şi restul populaţiei cu drept la viaţă şi la asistenţă sanitară, prin modul în care a etapizat vaccinarea anticovid! Astfel, milioane de români neesenţiali sunt lăsaţi la mila covidului!

Dacă ar fi să ne luăm după declaraţiile şi actele normative ale guvernanţilor actuali, ajungem la concluzia că o parte din populaţia ţării fezabilă pentru vaccinarea anticovid, adică cetăţenii cuprinşi în etapele I şi II, este mai ”esenţială” pentru funcţionarea ţării decât cetăţenii prevăzuţi în categoria a III-a, numiţi generic ”Populaţie generală”!!!

De ce? Pentru că primele categorii au fost/sunt prioritare la vaccinare, pe când pentru restul populaţiei neesenţiale rândul şi programările la vaccinare se vor face când o vrea Sfântul guvern! Adică, nu se ştie când şi dacă unii dintre cetăţenii neesenţiali vor mai prinde în viaţă sau nu momentele vaccinării!

Dacă la persoanele prinse în etapele I şi II este logic să fie imunizaţi salvatorii din sistemul medical şi persoanele cu boli cronice, bătrânii peste 65 de ani, în ceea ce priveşte împărţirea celorlalţi cetăţeni în persoane esenţiale şi restul ca ”Populaţie generală” este profund discriminatorie! O discriminare majoră făcută la nivel guvernamental, la scară naţională, ultima categorie de cetăţeni prevăzuţi la vaccinare, adică la Sfântu aşteaptă, de actualii guvernanţi pentru cea mai numeroasă masă de cetăţeni ai României!

Mai simplu, marea discriminare se face, cu încălcarea flagrantă a Constituţiei, care precizează clar că toţi cetăţenii sunt egali şi au aceleaşi drepturi, inclusiv la viaţă şi sănătate. Dar guvernul actual împarte populaţia în prioritari, esenţiali şi restul populaţiei cu drept la viaţă şi la asistenţă sanitară, prin modul în care a etapizat vaccinarea anticovid! După ce a făcut luni de zile campanie provaccinare şi de convingere a oamenilor de efectele benefice ale imunizării, acum, când a venit timpul vaccinării cu adevărat, guvernanţii au creat discriminarea prin acte normative, în loc ca în etapele II şi III să deschidă orizontul de vaccinare pentru toată populaţia ţării, fără alegere!

Oare nu toţi cetăţenii României, cei care doresc să se vaccineze evident, sunt esenţiali pentru conducătorii vremelnici de la putere? De ce unele categorii socio-profesionale sunt mai esenţiale decât altele? Oare, nu trebuie intrat cât mai repede în etapa a III-a de vaccinare la ”Populaţia generală”, care reprezintă segmentul cel mai numeros de cetăţeni, pentru a fi redus la minimum posibil riscul de infectare şi transmitere comunitară ? După deciziile Executivului nici vorbă de aşa ceva !

Pe de altă parte, factorii decizionali mai încearcă scuzele cu numărul insuficient de vaccinuri, dar chiar dacă ar fi aşa cu atât mai mult nu trebuie să facă discriminare între români ! Niciun politician, niciun şef de guvern, niciun ministru, niciun specialist, nimeni nu poate să reglementa care dintre cetăţenii ţării sale are dreptul la viaţă şi la moarte !

Pe 19 ianuarie, Comisia Europeană din România a precizat că:

Vaccinarea este esenţială pentru a ieşi din această criză.

Am asigurat deja suficiente vaccinuri pentru întreaga populaţie a Uniunii Europene.

Acum trebuie să accelerăm livrarea lor şi să intensificăm vaccinarea.

Ne vom intensifica eforturile pentru a contribui la asigurarea vaccinurilor pentru vecinii şi partenerii noştri din întreaga lume.”

#SafeVaccines #VaccinesWork

În acest context, discriminarea guvernamentală şi scuzele că nu au destule vaccinuri, nu-şi au rostul ! Nu cumva, în spatele acestor acte normative discriminatorii şi ale declaraţiilor prosteşti stau : incompetenţa, lipsa de profesionalism, de strategie adecvată, de organizare şi de tot ceea ce este necesar ca întreaga populaţie a României care doreşte să-şi protejeze viaţa prin vaccinarea anticovid, sunt principalele cauze în derularea procesului de vaccinare ?

Discriminarea aceasta prin împărţirea cetăţenilor între esenţiali şi neesenţiali pentru statul român este criminală şi trebuie să înceteze imediat! Să se treacă la vaccinarea populaţiei în masă, nu doar a unor categorii socio-profesionale, care reprezintă un număr mult mai mic faţă de majoritatea cetăţenilor trecuţi din pix la restul, ”Populaţie generală”! Milioane de români lăsaţi în voia sorţii, când o să se poată vaccina, la Sfântu aşteaptă, rămaşi la mila lui Dumnezeu!

Iată doar câteva dintre declaraţiile de presă ale premierului Florin Câţu, făcute miercuri, 20 ianuarie 2021, privind adoptarea unui act normativ care a tot fost prezentat în spaţiul public, este vorba despre HG care prezintă strategia, etapa a doua, de fapt, care sunt categoriile de persoane care se vor vaccina în etapa a doua, şi aici au fost acele categorii esenţiale de persoane şi au fost mai multe discuţii; până la urmă am ajuns la o formă finală şi am discutat ca strategia iniţială să fie  regândită şi avem această etapă a doua şi urmează etapa a treia A, în care avem iarăşi ale categorii esenţiale, care iniţial ar fi fost în etapa a doua.”

” Câteva elemente, în etapa a doua intră personalul cheie, şi aici vreau să fie foarte clar, vorbesc despre personalul cheie din instituţiile publice, instituţii care sunt necesare funcţionării statului; dar vorbim de personalul cheie şi atunci când se vor face aceste liste cu aceste persoane le recomand sau le spun conducătorilor acestor instituţii să aibă în vedere acel personal esenţial, personalul fără de care nu pot funcţiona. Nu vorbim de toată instituţia în această etapă, şi sunt mai multe instituţii prezentate aici; am introdus şi personalul navigant român, maritim şi fluvial, personalul român care îşi desfăşoară activitatea pe platformele marine etc. şi, repet, a fost introdusă etapa a treia A în care au fost introduse persoane esenţiale, în special din sectorul privat.”

Despre numărul de vaccinuri

”Hotărârea de guvern, aşa cum am spus şi în şedinţa de guvern astăzi, este un document flexibil care poate să fie modificat în funcţie de cum vedem evoluţia din teren şi în funcţie de cum primim vaccinuri. Pentru că, în acest moment, ştim foarte clar, sigur sunt 2,4 milioane de vaccinuri de la Pfizer care vin până în 29 martie, acestea sunt date clare. Asta înseamnă că un milion şi ceva de persoane vor avea până atunci cele două doze de vaccin. Dar în planul iniţial avem şi Moderna, care trebuie să vină cu încă 400.000, mai este şi AstraZeneca. Pe parcurs, dacă apar aceste vaccinuri, vom modifica această hotărâre de guvern pentru a accelera şi etapa a treia. Trebuie să spun că şi etapa a doua a fost accelerată faţă de planul iniţial, deci suntem pregătiţi să accelerăm şi etapa a treia, dacă vor veni aceste vaccinuri.”

”Noi suntem pregătiţi cu centrele de vaccinare să ajungem, aşa cum am tot spus, până la 150.000 de vaccinuri pe zi. Totul depinde de cum primim aceste vaccinuri. În acest moment, vom ajunge la 220.000 de doze săptămânal, din luna februarie, cam acolo ajungem.”

Florin Cîţu: ”Nu, a fost o producţie mai mică o săptămână. De săptămâna viitoare primim compensare. Deci, am primit săptămâna aceasta aproape 90.000 au fost, de săptămâna viitoare primim 180.000 în loc de 150.000. Şi primim o compensare pentru ceea ce a fost săptămâna trecută. În plus, iniţial a fost planul de a creşte săptămânal aceste doze. În acest moment, repet, ajungem la 220.000 de doze săptămânale, 2,4 milioane până în 29 martie.”

”O etapă intermediară, pentru că în etapa a doua, a personalului esenţial, am fi vrut să includem mai multe persoane, şi în special din sectorul privat. Ele sunt trimise în etapa a treia A, este o etapă intermediară.”

”În etapa a doua am spus că încercăm să menţinem acea distribuţie pe care am văzut-o şi la înregistrare /…/ sau înrolarea în platformă: 75% vârstnici, deci, persoane peste 65 de ani, plus persoanele cu boli cronice. Deci, acesta ar fi un procent. Restul sunt persoane esenţiale în funcţionarea statului. Şi veţi vedea exact categoriile - sunt mai multe, le veţi vedea exact pe fiecare în parte. Etapa a treia a fost spartă în etapa III-a şi etapa a III-a clasică. La a III-a, vă spun că sunt, de exemplu, cred că sunt persoanele care intră în legătură directă cu mai mulţi cetăţeni, dar din sectorul privat.”

Florin Cîţu: ”Casierii, persoanele care lucrează la casierie în supermarketuri, persoane care lucrează în bănci, în faţă - acestea sunt persoane care vor intra în etapa a III-a, care o să fie foarte curând, vă spun. Aşa cum am accelerat şi pentru etapa a doua, ne pregătim să accelerăm şi pentru etapa a treia.

Îmi doresc ca toată lumea să fie vaccinată cât mai repede.”

Cum să declari ca şef de guvern că îţi doreşti ”ca toată lumea să fie vaccinată cât mai repede”, dar în loc să deschizi vaccinarea populaţiei în masă, tu putere executivă stabileşti categorii prioritate pentru câteva sute de mii de români, iar restul milioanelor de neesenţiali să-i laşi în aşteptare ?!!!

Poate pentru unii dintre românii neesenţiali timpul şi moartea nu mai au răbdare până li se stabileşte rândul la vaccinare !

În aşteptare. milioanele de români neesenţiali au parte de circul televizat cu categoriile de persoane esenţiale pentru stat, guvernanţi, politicieni, diverşi demnitari, unii dintre ei care înainte dovedeau un mare zel antivaccinist, vaccinându-se public, într-o paradă de fericire şi sfidare a poporului care i-a votat ! Iar pe lângă aceşti esenţiali, sigur se vaccinează prioritar rudele, neamurile şi pilele acestora !

Dar ţara, conducătorii ne vor pe toţi vaccinaţi! Populaţia general să stea liniştită la locul ei, să se programeze pe site-ul de vaccinare blocat şi să spere că nu moare până le vine rândul la toţi cetăţenii!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite