Directorul Spitalului de Arşi şi-a dat demisia. Ministerul Sănătăţii caută un nou manager pentru această unitate

Directorul Spitalului de Arşi şi-a dat demisia. Ministerul Sănătăţii caută un nou manager pentru această unitate

Spitalul de Arşi a fost implicat în două scandaluri în mai puţin de două luni FOTO Arhivă Adevărul

Doctorul Cristian Niţescu, directorul interimar al Spitalului de Arsuri din Capitală, şi-a dat demisia săptămână trecută. Până acum nu a fost găsit niciun înlocuitor, Ministerul Sănătăţii căutând un nou manager.

Ştiri pe aceeaşi temă

Momentan nu se cunosc motivele care l-au determinat pe medicul Cristian Niţescu să demisioneze, anunţă Digi24.
 
Niţescu era director intermar al Spitalul de Arşi de nici măcar două luni de zile, însă în această perioadă unitatea spitaliească a fost implicată în două scandaluri care au dus şi la deschiderea unui dosar penal.

Scandalurile de la Spitalul de Arşi
 
Unul este legat de o pacientă în vârstă de 68 de ani care a murit în urma unei tranfuzii greţite. Concret, femeii i s-ar fi făcut transfuzie cu sânge din grupa B, deşi aceasta avea grupa A, iar pacienta de decedat după o săptămână
 
Cel de-al doilea caz este legat de un pacient internat la Secţia de Terapie Intensivă şi care avea viermi în răni.
 
Până în prezent, nicio persoană nu a fost pusă sub învinuire, fiind aşteptate rezultatele examenelor de laborator de la Institutul de Medicină Legală „Mina Minovici” în cele două cazuri. 
 
Anchetatorii au cerut documentele medico-legale privind cauzele celor două decese, astfel încât să se ştie dacă faptele pot fi încadrate la culpă medicală.
 
Audierile în acest dosar au început pe 15 iulie, până acum fiind audiate peste 10 persoane, toate angajate ale Spitalului Clinic de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Capitală.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: