Directorul Penitenciarelor: 140 de deţinuţi de la Rahova şi Jilava vor ieşi la deszăpezire în Capitală; o lege a amnistiei ar ajuta sistemul penitenciar

Directorul Penitenciarelor: 140 de deţinuţi de la Rahova şi Jilava vor ieşi la deszăpezire în Capitală; o lege a amnistiei ar ajuta sistemul penitenciar

Marius Vulpe

Directorul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), Marius Vulpe, a declarat, luni, după întâlnirea cu ministrul Justiţiei, Florin Iordache, că 140 de deţinuţi de la Rahova şi Jilava vor ieşi la deszăpezire în Capitală. Şeful ANP a spus că a discutat cu ministrul despre probleme de buget, precum şi despre supraaglomerarea închisorilor, menţionând că o lege a amnistiei ar ajuta sistemul penitenciar.

Ştiri pe aceeaşi temă

 "Am fost invitaţi pentru a expune principalele probleme ale sistemului penitenciar, pe care nu le putem ascunde, cele privind supraaglomerarea şi resursele insuficiente. Ne-a cerut nişte situaţii mai detaliate pentru necesitatea creionării bugetului pe anul în curs. I-am prezentat situaţia reală a numărului locurilor de cazare pe care le avem şi a numărului de locuri de cazare pe care ar trebui să le avem în conformitate cu legislaţia europeană", a spus Marius Vulpe, după întâlnirea cu ministrul Justiţiei.

Şeful ANP a adăugat că Florin Iordache cunoştea problema condamnărilor la CEDO pentru condiţiile precare de detenţie din România. Vulpe a precizat că îi va propune o serie de măsuri ministrului, în perioada umătoare.                

Întrebat dacă o lege a amnistiei ar ajuta ANP, Marius Vulpe a spus: "Orice degajare a sistemul penitenciar, orice ieşire din penitenciar, sub orice formă, ajută sistemul penitenciar. Decizia şi propunerile nu trebuie să vina de la directorul general al ANP, dar vă spun că orice ajută. Şi vechiul proiect al Ralucăi Prună, pentru recursul în compensare, este o soluţie bună. Vom vedea ce propune ministrul Justiţiei şi ce adopta Parlamentul".

Vulpe a mai arătat că a primit solicitări din partea Primăriei Bucureşti, pentru a scoate deţinuţi care să ajute la activitatea de deszăpezire

 "Astăzi (luni, n.r.) s-a semnat contractul de voluntariat. De mâine, circa 140 de deţinuţi, 40 de la Rahova şi 100 de la Jilava, vor ieşi în Capitală pentru deszăpezire", a mai spus şeful ANP.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările