Directorul Institutului de Hidrologie, condamnat la închisoare cu executare!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Petre Stanciu
Petre Stanciu

Judecatorii au dat sentinta în dosarul "Cotelor apelor Dunarii". Petre Stanciu este acuzat de fapte de coruptie, iar prejudiciul se ridica la 170.000 de euro. Decizia magistratilor de la Curtea de Apel Bucuresti este definitiva.

Judecatorii de la Curtea de Apel Bucuresti au dat sentinta în dosarul lui Petre Stanciu, directorul Institutului National de Hidrologie (INHGA), pe care l-au condamnat la un an si 10 luni de închisoare cu executare. Alaturi de acesta au mai fost condamnate doua angajate ale institutiei. Decizia magistratilor de la Curtea de Apel Bucuresti este definitiva.

Directorul INHGA, Petre Stanciu, directorul stiintific, Marinela Simota, fostul director economic, Ecaterina Porumbelu si fostul sef al Serviciului Financiar Contabilitate al Institutului, Violeta Dupu au fost trimisi în judecata de catre DNA în 2007, fiind acuzati de abuz în serviciu contra intereselor publice si fals intelectual.

Din probele administrate în dosar a rezultat ca, în perioada ianuarie-septembrie 2005, cei patru angajati din cadrul INHGA si-au încalcat cu buna stiinta atributiile de serviciu prin nerespectarea normelor legale referitoare la încheierea si derularea conventiilor civile de prestari servicii cu mai multe persoane fizice.

Acest lucru a dus la prejudicierea Institutului cu peste 550.000 de lei si la obtinerea unor avantaje patrimoniale pentru prestatorii de servicii.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite