Directorul general al Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Informatică Bucureşti, înlocuit din funcţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul general al Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Informatică (ICI - Bucureşti), Decebal Popescu, a fost demis joi din funcţie, locul său urmând să fie luat de către Adriana Alexandru, au declarat, pentru Agerpres, surse guvernamentale.

Fost secretar de stat din Ministerul Comunicaţiilor şi pentru Societatea Informaţională (MCSI), Decebal Popescu a fost numit temporar în funcţia de director general al ICI Bucureşti în octombrie 2016.

Conform site-ului instituţiei, noul director general al ICI, Adriana Alexandru, este cercetător ştiinţific gradul I, ce şi-a început activitatea de cercetare în cadrul ICI Bucureşti ca programator (1976-1980), trecând prin 12 trepte profesionale până la funcţia din prezent. A absolvit cursurile Facultăţii de Automatică, Universitatea Politehnică din Bucureşti (1976) şi ale Facultăţii de Matematică, Universitatea din Bucureşti (1982), cu specializarea Matematică-Informatică.

În anul 1998, Alexandru obţine doctoratul în cadrul Universităţii Politehnice Bucureşti, la Facultatea de Automatică, în domeniul 'Supervizării proceselor, diagnoză incidente, inteligenţă artificială'.

Adriana Alexandru a publicat nouă cărţi, 148 de studii şi comunicări publicate în volum, 64 de articole publicate în reviste în ţară şi străinătate, 17 rapoarte de cercetare publicate în străinătate, dintre care 20 de lucrări indexate ISI. De asemenea, a condus ca director sau responsabil de proiect 13 proiecte de cercetare-dezvoltare internaţionale şi 43 naţionale.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite