Directorul firmei ce deţine autocarul implicat în accidentul de la Salina Praid spune că a fost o eroare umană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Directorul firmei ce deţine autocarul implicat în accidentul de la Salina Praid spune că a fost o eroare umană.
Directorul firmei ce deţine autocarul implicat în accidentul de la Salina Praid spune că a fost o eroare umană.

Poliţia, ITM Harghita şi Societatea Naţională a Sării anchetează accidentul din Salina Praid, în urma căruia 14 persoane au ajuns la spital, fiind deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, în timp ce directorul firmei ce deţine autocarul spune că accidentul s-a produs din eroare umană.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Harghita, subcomisarul Incze Miklos, a declarat, marţi, pentru Mediafax că ancheta care a fost declanşată în urma accidentului petrecut în Salina Praid este una complexă, la care participă poliţişti, inspectori de muncă şi reprezentanţi ai Societăţii Naţionale a Sării.

El a spus că s-a deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, nefiind vizată în mod direct nicio persoană, până ce rezultatele cercetărilor nu vor oferi informaţii concrete în acest sens.

"Urmărim un ansamblu de activităţi care cuprind efectuarea expertizei tehnice a autocarului, audirerea persoanelor implicate în accident şi analizarea expertizelor medicale ale persoanelor rănite", a precizat Incze Miklos.

Potrivit acestuia, luni seară, după accidentul din salină, au fost transportate cu elicopterul şi cu ambulanţele, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Mureş, nouă persoane.

"Potrivit datelor oficiale, 14 persoane au ajuns la spitalul din Târgu Mureş, nouă fiind transportate din Praid, cu elicopterul şi cu ambulanţele, alte cinci din autocar deplasându-se cu maşinile proprii, pentru investigaţii de specialitate", a precizat subcomisarul Incze.

Potrivit sursei citate, în Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Mureş mai erau internate, marţi dimineaţă, şase persoane, dintre care trei cu fracturi la membrele inferioare şi superioare, răni care nu le pun viaţa în pericol.

Autocarul a fost dus la Odorheiu Secuiesc, pentru a fi supus expertizei tehnice.

Şoferul acestuia, C.A, un bărbat în vârstă de 62 de ani, cu o experienţă de 30 de ani de conducător auto profesionist, a rămas internat la secţia Chirurgie a spitalului din Târgu Mureş, diagnosticat cu fracturi ale omoplatului şi claviculei stângi şi cu multiple excoriaţii şi hematoame la nivelul capului şi în zona abdominală.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite