Directorul adjunct al APIA, acuzat de luare de mită de către procurorii DNA, trimis în judecată

Directorul adjunct al APIA, acuzat de luare de mită de către procurorii DNA, trimis în judecată

Directorul adjunct al APIA, Dumitraşcu Bogdan Dumitru, a fost trimis în judecată de către procurorii DNA, sub acuzaţia de luare de mită.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Constanţa au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpatului DUMITRAŞCU BOGDAN DUMITRU, la data faptei director general adjunct al Agenţiei pentru Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (A.P.I.A.), în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de luare de mită”, a transmis, joi, DNA, într-un comunicat de presă.  

Procurorii precizează că, la data de 10 decembrie 2021, inculpatul Dumitraşcu Bogdan Dumitru, ar fi pretins de la o persoană (martor în cauză) suma de 2.000 euro pentru a o angaja pe fiica acesteia în cadrul A.P.I.A. – Structura Centrală şi, ulterior, să o transfere la o agenţie judeţeană, situaţie ce o avantaja din punctul de vedere al domiciliului.  

„Cu aceeaşi ocazie, inculpatul ar mai fi precizat că dorea ca banii să-i remişi în două tranşe, respectiv înainte şi după angajare. În contextul menţionat mai sus, la data de 21 decembrie 2021, inculpatul Dumitraşcu Bogdan Dumitru ar fi primit o primă tranşă, în valoare de 5.000 lei (echivalentul a 1.000 euro), ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante”, a mai precizat DNA.  

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bucureşti. 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările