Directoarea unei şcoli din Bucureşti, reţinută pentru luare de mită

Directoarea unei şcoli din Bucureşti, reţinută pentru luare de mită

Procurorii au dispus reţinerea directoarei pentru luare de mită

Directoarea unei şcoli gimnaziale din Bucureşti a fost reţinută pentru luare de mită după ce ar fi cerut şi primit bani de la reprezentantul unei firme care făcea lucrări de reabilitare a şcolii, pentru ca în schimb să aprobe plăţile şi să prelungească durata contractului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ea a fost prinsă în flagrant când primea ultima tranşă de bani - 21.000 de euro. 
 
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând din 14 aprilie, a inculpatei Carmen Elena Zanfir, director şi ordonator de credite la o şcoală gimnazială din Bucureşti, pentru luare de mită.
 
Potrivit DNA, în perioada septembrie-octombrie 2019, în calitatea menţionată, Carmen Elena Zanfir ar fi pretins de la reprezentantul unei societăţi comerciale (martor), un comision de 4% (137.236 lei) din valoarea totală a sumei facturate de societate în executarea unui contract de lucrări de reabilitare a şcolii, pentru ca, în schimb, să aprobe plăţile către societate, precum şi încheierea unui act adiţional de prelungire a duratei contractului.
În perioada septembrie 2019 - 14 aprilie 2020, ea ar fi primit suma pretinsă, în mai multe tranşe, dintre care ultima tranşă - 21.000 de euro - în 14 aprilie, când a fost prinsă în flagrant.
 
Miercuri, ea va fi prezentată Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
 
Potrivit ultimelor informaţii, este vorba despre directoarea Şcolii nr. 150.
 
Ştefania Manea, inspectorul de comunicare al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti - ISMB -, a declarat referitor la acest caz că ISMB va lua legatura cu Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti pentru a primi o notificare scrisă cu privire la sancţiune şi a acţiona în consecinţă, potrivit propriilor atribuţii instituţionale.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările