Dieter Stanzeleit, cel care susţine că este fiul Regelui Mihai, a pierdut definitiv procesul de paternitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dieter Stanzeleit, cetăţeanul german, care susţine că este fiul Regelui Mihai, a pierdut definitiv procesul de paternitate. Decizia finală în acest caz a aparţinut Curţii de Apel Bucureşti.

“Respinge, ca neîntemeiată, cererea de sesizare a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene pentru a se pronunţa cu titlu preliminar. Respinge recursul ca nefondat. Irevocabilă”, este minuta Curţii de Apel Bucureşti.
Magistraţii au confimat două decizii similare date de instanţele inferioare: Judecătoria Sectorului 1 (4 aprilie 2014) şi Tribunalul Bucureşti (20 mai 2015).

Dieter Stanzeleit a cerut, în ianuarie 2013, să fie recunoscut drept fiul legitim al Regelui Mihai. Cetăţeanul german susţine că mama sa, care a murit când avea cinci ani, a avut o legătură cu regele.

Povestea lui Dieter

Dieter Stanzeleit susţine că este fiul Suveranului României, spune că, în septembrie 1939, Regele Mihai s-a căsătorit în "condiţii de maximă confidenţialitate" cu mama sa, Nerissa Jane Irene Bowes Lyon, la Primăria oraşului Azuga, împrejurare care încă, nu s-a stabilit în mod oficial (cu toate ca există dovezi concrete în acest sens).  Autorul plângerii se revendică a fi copilul rezultat din această relaţie, născut  pe 28 noiembrie 1939 la Mănăstirea Sinaia şi botezat de preotul comunităţii, M. Roşescu, respectiv în data de 1 ianuarie 1940, la biserica ortodoxa Sf. Ioan Botezatorul din localitatea Carmen Sylva.
 "Numele primit de subsemnat, la botez, a fost acela de Nicolae-Vasile. De altfel, pe copia certificatului de botez, ce se găseşte în posesia mea, sunt trecuti ca părinţi Domnul Mihai de Alba Iulia şi Doamna Nerissa Lyon, care în realitate avea numele de familie Bowes-Lyon, în timp ce drept naşa de botez aparea o anumita Doamna Colonel Vasile Voinescu”, arată presupusul fiu al Suveranului României.

Ulterior, băiatul ar fi fost dat în grijă unei familii care îşi pierduse copilul, apoi familia adoptivă l-a dus în Germania, spune presupusul fiu al Regelui Mihai  “În realitate, tatăl biologic al subsemnatului este Majestatea Sa Regele Mihai I al României, realitate pe care, din totdeauna am cunoscut-o, fiindu-mi mai apoi confirmată şi de mama mea adoptivă”, a declarat, în momentul deschiderii procesului,  presupusul fiu al Regelui Mihai I.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite