Diaspora a înţeles mesajul: traficul la frontiere, la 10% din valorile normale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Traficul la punctele de frontieră se menţine în continuare la nivele extrem de scăzute cu zece zile înainte de Paştele Ortodox. Potrivit datelor oficiale, puţin peste 10.000 de persoane au intrat în ultimele 24 de ore în ţară, ceea ce reprezintă circa 15% din valorile înregistrate în aceeaş perioadă a anului trecut

Potrivit datelor oficiale prezentate de către Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră în ultimele 24 de ore prin punctele de frontieră au trecut aproximativ 19.900 persoane, cetăţeni români şi străini şi peste 15.600 mijloace de transport. Pe sensul de intrare au fost aproximativ 10.700 persoane cu 8.600 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 9.200 persoane cu 7.000 mijloace de transport.

În acelaşi interval de timp, la frontiera cu Ungaria s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control aproximativ 11.500 de persoane şi 9.000 de mijloace de transport, din care pe sensul de intrare în ţară au fost aproximativ 7.100 de persoane.

Cu o zi înainte erau înregistrate aproximativ 19.500 persoane, cetăţeni români şi străini şi peste 15.700 mijloace de transport. Pe sensul de intrare au fost aproximativ 10.100 persoane. Cu alte 24 de ore înainte erau înregistrate 18.300 persoane, cetăţeni români şi străini şi peste 13.700 mijloace de transport. Pe sensul de intrare au fost aproximativ 9.200 persoane.

Spre comparaţie, anul trecut, în data de 9 aprilie 2019, era înregistrat un trafic de 146.000 persoane, cetăţeni români şi străini, dintre care 74.600 pe sensul de intrare. În aceeaşi perioadă, cu zece zile înainte de Paştele Ortodox, care a căzut pe data de 28 aprilie, era înregistrat un trafic de 153.700 persoane, cetăţeni români şi străini, dintre care aproximativ 78.800 pe sensul de intrare.

În Occident au rămas numai cei bine integraţi

Sociologul Gelu Duminică este de părere că valul de români care au migrat rapid înapoi spre ţară s-a încheiat. „Persoanele cele mai vulnerabile, afectate încă din prima fază de criza pandemiei au ajuns în România, deja. Este vorba de cei care lucrau în domeniul serviciilor, în construcţii sau de cei care se ocupau de îngrijirea bătrânilor. Au rămas fără venituri şi nu mai aveau de ce şi de unde să plătească chirii prin ţările europene. La fel au revenit şi hoţii de buzunare sau cei cu alba-neagra. Europenii au intrat, pe rând, în carantină şi borfaşii şi-au cam pierdut obiectul muncii. În plus, şi poliţiştii din respectivele ţări sunt mult mai atenţi... Ultima categorie a românilor stabiliţi în Europa, cei bine integraţi în societăţile respective, cu venituri mai bune şi joburi stabile nu au de ce să vină acum. Oamenii respectivi sunt conştienţi de pericole şi, având în vedere că avioanele au rămas la sol, nu riscă să se expună unui drum de mii de kilometri cu maşina prin Europa ca în final să ajungă în carantină”, a precizat Gelu Duminică pentru „Adevărl” în urmă cu câteva zile.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite