Diana Gasparovici, condamnată în dosarul „Trofeul Calităţii”, a fost localizată de poliţie în Suedia la 10 ani de la pronunţarea sentinţei

Diana Gasparovici, condamnată în dosarul „Trofeul Calităţii”, a fost localizată de poliţie în Suedia la 10 ani de la pronunţarea sentinţei

Diana Gasparovici, fost inspector general de stat adjunct în cadrul Inspectoratului de Stat în Construcţii a fost condamnată la cinci ani de închisoare în dosarul „Trofeul Calităţii” alături de fostul premier Adrian Năstase. Poliţia a anunţat că a localizat-o pe femeie în Suedia, la 10 ani de la pronunţarea sentinţei. În prezent ea este reţinută.

Ştiri pe aceeaşi temă

„La data de 21 iunie 2022, în urma activităţilor investigative şi de cooperare poliţienească internaţională, efectuate de poliţişti ai Serviciului de Investigaţii Criminale – Biroul Urmăriri - Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, prin intermediul Centrului de Cooperare Poliţienească - Biroul SIRENE, au depistat, cu sprijinul autorităţilor din Suedia, în localitatea Forslov, o femeie, în vârstă de 67 de ani, urmărită naţional şi internaţional.” transmite Poliţia Capitalei.

Diana Gasparovici sse sustrăgea de la executarea unei pedepse de 5 ani, pentru infracţiunea de complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă calificată. Condmanarea a fost dispusă de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în anul 2012.

Poliţia mai precizează că „a fost emis un mandat european de arestare, de Tribunalul Bucureşti, iar în prezent, femeia urmărită naţional şi internaţional se află în arestul Poliţiei Suedeze, urmând a fi adusă la îndeplinire procedura extrădării.”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările