Dezvăluire Centrul de Investigaţii Media: Dragnea cere ca Inspecţia Judiciară să constate că DNA a folosit protocolul cu SRI în toate dosarele lui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a cerut Inspecţiei Judiciare să verifice toate cele trei dosare în care a fost sau este urmărit penal, afirmând că în fiecare dintre ele procurorii s-au folosit de protocolul încheiat cu SRI în anul 2009.

Centrul de Investigaţii Media (CIM) a obţinut reclamaţia depusă de preşedintele PSD la Inspecţia Judiciară (IJ). Dragnea a depus sesizarea prin avocatul său, Flavia Teodosiu, pe 23 august. 

În sesizarea sa către Inspecţia Judiciară, Dragnea afirmă că procurorii s-au folosit de protocolul încheiat între Ministerul Public şi SRI în 4 februarie 2009 în toate cele trei dosare în care a fost sau este cercetat penal. În consecinţă, acesta cere inspecţiei judiciare să verifice „aspectele” pe care le-a sesizat şi să dispună „măsurile legale pentru remedierea aspectelor de nelegalitate sesizate”, arată Centrul de Investigaţii Media.

Şefii Inspecţiei Judiciare păstraţi în posturi cu OUG

Guvernul a adoptat pe 5 septembrie un proiect de Ordonanta de Urgenta, care stabileste că actualii sefi ai Inspectiei Judiciare (judecatorul Lucian Netejoru şi procurorul Gheorghe Stan) ale caror mandate au expirat pe 1 septembrie, pot rămane ca interimari la conducere până până la data ocupării acestor functii in conditiile legii.

Proiectul de OUG a fost adoptat de Guvern fara sa aiba avizul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Mai exact, este vorba de o a doua varianta de proiect de OUG, initiat de Tudorel Toader, dupa ce iniţial trimisese un alt proiect la CSM, iar Consiliul decisese să consulte magistratii din tara până pe 10 septembrie. La aflarea veştii şeful PSD, Liviu Dragnea, l-a criticat dur pe Tudorel Toader, pe motiv că nu a dus la capăt aceasta ordonanta . El a dat de inteles ca ar fi trebuit să treaca actul normativ fara avizul CSM.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite