Deversare de produse petroliere în reţeaua de canalizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În reţeaua de canalizare a municipiului Botoşani s-a constatat preluarea unei mari cantităţi de produse petroliere în combinaţie cu ape reziduale de o provenienţă necunoscută, fapt ce a

În reţeaua de canalizare a municipiului Botoşani s-a constatat preluarea unei mari cantităţi de produse petroliere în combinaţie cu ape reziduale de o provenienţă necunoscută, fapt ce a impus o amplă intervenţie prin filtre de colectare a acestui agent poluant, a declarat ing. Vasile Cercel, directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Botoşani.
Colectarea prin filtre a fost necesară pentru a se evita poluarea gravă a apelor lacului Dracşani, situat în aval, cu consecinţe dăunătoare pentru populaţia piscicolă. Potrivit autorităţilor, accidentul ecologic s-a produs ca urmare a gestului "iresponsabil" al unui angajat al SC Drumuri şi Poduri, care avea misiunea de a căra, cu o cisternă de mare capacitate, ape reziduale de la un abator din Botoşani.
Angajatului i se interzisese deversarea apelor reziduale la staţia de epurare Botoşani, deoarece cisterna conţinea, de la un transport anterior, o cantitate periculoasă de produse petroliere. Enervat de interdicţie, şoferul s-a înapoiat la firmă, deversând întreg conţinutul cisternei la o gură de canal din curtea SC Drumuri şi Poduri, făcând ca tonele de reziduuri să ajungă astfel în reţeaua publică de canalizare. Societatea al cărui angajat a declanşat accidentul ecologic a fost amendată cu 350 milioane lei, urmând să achite şi cheltuielile pentru intervenţia de neutralizare a deversării poluante.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite