Deţinutul care a ameninţat-o cu moartea pe judecătoarea CCR Aspazia Cojocaru, trimis în judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În iulie, Aspazia Cojocaru a primit ameninţări cu moartea FOTO Mediafax
În iulie, Aspazia Cojocaru a primit ameninţări cu moartea FOTO Mediafax

Procurorii secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului General au dispus trimiterea în judecată a lui Nicu Pîrleţeanu, bărbatul care a ameninţat-o pe judecătoarea Curţii Constituţionale Aspazia Cojocaru, sub acuzaţia de ultraj.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că la data de 10 iulie, deţinutul Pîrleţeanu Nicu a ameninţat-o pe Aspazia Cojocaru cu acte de violenţă, respectiv cu moartea, prin intermediul unui mesaj expediat într-un plic, pe adresa Curţii Constituţionale, ameninţarea fiind făcută în legătură cu calitatea funcţiei deţinute de partea vătămată, se arată în comunicatul emis de PÎCCJ.

Deţinutul trimisese judecătoareai CCR o scrisoare sub forma unei felicitări pe coperta căreia a lipit o cruce. „Pentru lipirea acesteia a folosit o substanţă adezivă, lipici, care a fost găsită cu ocazia percheziţiei domiciliare de la locul de deţinere, unde a mai fost identificată şi o ciornă a scrisorii de ameninţare cu un conţinut similar cu forma finală a acesteia”, se mai arată în comunicat.

Procurorii Parchetului General notează că scrisoarea de ameninţare a venit într-o perioadă extrem de tensionată din punct de vedere social şi politic, judecătoarea urmând să decidă asupra avizului de suspendare din funcţie a preşedintelui României.

În urma anchetei demarate, s-a determinat că atât scrisul, cât şi saliva găsită pe plic aparţineau deţinutului.

Procurorii Parchetului amintesc că cercetările au fost efectuate alături de poliţiştii din cadrul Direcţiei de investigaţii criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi cu sprijinul Serviciului Român de Informaţii.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Sectorului 5.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite