Descinderi la persoane bănuite de braconaj arheologic. Poliţişti, bănuiţi că i-au protejat pe infractori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ofiţeri ai Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IGPR au făcut miercuri dimineaţă 11 percheziţii domiciliare pe raza judeţului Hunedoara, la persoane fizice suspecte de braconaj arheologic, precum şi la sediile sau punctele de lucru ale societăţilor comerciale deţinute de către acestea.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2013 – 2017, mai multe persoane din judeţul Hunedoara au derulat activităţi de braconaj arheologic în zona munţilor Orăştie (zona Sarmizegetusa Regia), fiind sprijiniţi şi protejaţi constant de către lucrători de poliţie din cadrul IPJ Hunedoara.

Aceştia nu numai că nu i-au anchetat pe suspecţi, dar le-ar fi dăzvăluit şi informaţii din dosare.
Astfel, „căutătorii de comori naţionale” nu respectă legislaţia în domeniu, în sensul că utilizează detectoare de metale în zonele cu patrimoniu arheologic fără o autorizare prealabilă, iar pentru „protecţia” lor au atras lucrătorii de poliţie arondaţi zonei de cercetare, pe care i-au recompensat cu bunuri mobile şi/sau imobile.

Dosarul este instrumentat de Secţia de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de dare şi luare de mită.

La descinderi, anchetatorii au acţionat împreună cu ofiţeri de investigare a criminalităţii economice din cadrul IPJ Alba şi Hunedoara, beneficiind şi de de sprijinul operativ al lucrătorilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei Vlad Ţepeş.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite