Descinderi la mai mulţi falşi artişti care au falsificat documente pentru a obţine indemnizaţie de la stat pe timpul pandemiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În urma percheziţiilor, au fost ridicate documente ce pot
constituite mijloace de probă în cursul procesului penal. Cercetările sunt
continuate, urmând să fie dispuse măsuri legale.
În urma percheziţiilor, au fost ridicate documente ce pot constituite mijloace de probă în cursul procesului penal. Cercetările sunt continuate, urmând să fie dispuse măsuri legale.

Miercuri dimineaţă, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Dolj, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, au efectuat 7 percheziţii domiciliare, la persoane fizice şi juridice din judeţele Dolj, Mehedinţi şi Teleorman, bănuite de înscrisuri falsificate, în vederea obţinerii unor indemnizaţii alocate din bugetul de stat.

Din cercetări a reieşit că, începând cu anul 2020 şi până în prezent, 5 persoane din Craiova, care ar fi invocat calitatea de artist-interpret, ar fi depus, în contextul pandemiei de COVID-19, la autoritatea competentă, înscrisuri falsificate, în vederea obţinerii unor indemnizaţii alocate din bugetul de stat.

Persoanele ar fi încercat să inducă în eroare reprezentanţii autorităţii competente, cu privire la existenţa unor relaţii contractuale de prestări servicii, anterioare declanşării pandemiei de COVID-19.

Prejudiciul cauzat este de aproximativ 45.000 de lei. De asemenea, au fost puse în aplicare 3 mandate de aducere.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate documente ce pot constituite mijloace de probă în cursul procesului penal. Cercetările sunt continuate, urmând să fie dispuse măsuri legale.

La activităţi au participat şi poliţişti ai inspectoratelor de poliţie judeţene Mehedinţi şi Teleorman, luptători din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale Dolj, precum şi jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite