Descinderi în forţă la Dragonul Roşu

Descinderi în forţă la Dragonul Roşu

Descinderi la Dragonul Roşu FOTO Adevărul

Descinderi în forţă la Dragonul Roşu din Capitală, unde inspectorii ANAF, ANPC, ITM şi ISU, dar şi cei de la Serviciul de Emigrări fac verificări.

Ştiri pe aceeaşi temă

Acţiunea a început în jurul orei 11.00 şi face parte din operaţiunea Cronos. Concret, inspectorii antifraudă din cadrul ANAF şi cei de la Inspecţia Muncii vor efectua o serie de controale până pe 23 septembrie. 
 
În primul rând, vor fi controlate firmele din sectoarele de confecţii, construcţii, pază şi protecţie, curăţenie, alimentaţie publică, silvicultură, transport, comerţ, arhivare şi depozitări, domenii în care au fost identificate cele mai mari riscuri legate de utilizarea forţei de muncă fără forme legale ori subdeclararea nivelului real de salarizare.
 
„Întrucât o mare parte dintre achiziţiile fictive sau artificiale de bunuri şi servicii, cu impact asupra TVA şi impozitului pe profit, sunt deseori utilizate pentru a deconta sume care servesc, în realitate, pentru remunerarea unor persoane pentru munca prestată, inspectorii antifraudă şi inspectorii de muncă vor controla prioritar firmele care activează în domeniile menţionate şi care se încadrează în profilele de risc generate de analizele documentare“, se arată într-un comunicat al Fiscului, citat de News.ro.
 
Inspectorii vor informa contribuabilii, atât firme, cât şi salariaţi, despre obligaţiile legale pe care le au, riscurile la care se expun şi sancţiunile contravenţionale şi/sau penale aplicabile în domeniu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: