Deputatul Valeriu Gumă, condamnat la patru ani de închisoare, dat în urmărire de Poliţia Română

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul moldovean Valeriu Gumă, condamnat definitiv de Curtea Supremă la patru ani de închisoare pentru corupţie, ar putea fi dat în urmărire internaţională, pentru că este de negăsit. Parlamentarul este dat deja în urmărire naţională, iar acum poliţiştii de la urmăriri au informaţii că acesta ar fi fugit din ţară.

Instanţa Supremă l-a condamnat, pe 17 aprilie, pe deputatul moldovean Valeriu Gumă la patru ani de închisoare cu executare. Decizia instanţei este definitivă, astfel că Valeriu Gumă trebuie să execute pedeapsa primită.

După decizia magistraţilor şi eliberarea mandatului de executare a pedepsei, poliţiştii Serviciului Urmăriri l-au căutat pe Valeriu Gumă la mai multe adrese, în special în Bucureşti şi Bacău. Întrucât deputatul moldovean nu a fost găsit, autorităţile române l-au dat în urmărire naţională, pe 22 aprilie.

Ulterior, autorităţile au intrat în posesia unor informaţii conform cărora Valeriu Gumă ar fi fugit din România înainte ca instanţa să emită pe numele său mandatul de încarcerare. Astfel, reprezentanţii Poliţiei Române au formulat o cerere către Interpol, pentru ca Valeriu Gumă să fie introdus în lista persoanelor urmărite internaţional, precizează Mediafax.

Deputatul moldovean Valeriu Gumă a fost trimis în judecată pe 2 iulie 2008, fiind acuzat că l-a mituit pe directorul general al Direcţiei Juridice din AVAS, pentru a-i determina pe funcţionari să aprobe o convenţie de menţinere în vigoare a contractului de privatizare la o firmă la care era acţionar.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite