Deputatul PNL Mihai Voicu, condamnat de Curtea Supremă la 3 ani de închisoare cu suspendare

Deputatul PNL Mihai Voicu, condamnat de Curtea Supremă la 3 ani de închisoare cu suspendare

Mihai Voicu la Adevarul Live FOTO Eduard Enea

Deputatul PNL Mihai Voicu a fost condamnat, joi, la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru folosirea influenţei sau a autorităţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite. Decizia nu este definitivă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Decizia de condamnare nu este definitivă, şi poate fi atacată la un complet de 5 judecători. 

În acelaşi dosar, Înalta Curte i-a condamnat pe fostul secretar general al PNL Dolj, Dan Mogoş, la 2 ani de închisoare cu suspendare, iar pe Constantin Enea, la dată faptei vicepreşedinte al Biroului Permanent Teritorial al PNL şi reprezentant al SC Coliseum SĂ, la 3 ani de închisoare cu suspendare, după cum informează Ziare.com.

Societatea Coliseum SĂ a fost condamnată la plata unei amenzi penale de 10.000 lei, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la infracţiunea de spălare de bani.

Istoricul dosarului

Potrivit DNA, în perioada ianuarie - aprilie 2012 Mihai Voicu, în calitate de preşedinte al PNL Dolj şi vicepreşedinte al PNL la nivel naţional, beneficiind de ajutorul lui Dan Mogoş, şi-a folosit influenţă şi autoritatea pentru a le impune membrilor Biroului permanent teritorial criterii nestatutare, în sensul că membrii de partid, pentru a putea candida de pe un loc eligibil, să sprijine financiar campania electorală prin plata unor contribuţii individuale.

Conform DNA, "donaţiile" respective condiţionau candidaturile pe un loc eligibil pe listele de vot la alegerile locale 2012 ori parlamentare din toamna anului 2012 sau susţinerea politică pentru ocuparea unei funcţii de conducere într-o instituţie publică.

Procedând în această manieră, 20 de membri ai organizaţiei de partid au fost determinaţi să dea diverse sume de bani, respectiv între 5.000 de lei şi 20.000 de lei, în valoare totală de 290.450 de lei.

Din această suma, Constantin Enea a primit 156.680 de lei pentru a fi folosiţi la achiziţionarea de materiale promoţionale care urmă să fie folosite în campania electorală din vara anului 2012.

Din această suma, în realitate au fost folosiţi în scopul menţionat doar 24.873 de lei, restul fiind însuşiţi de Enea prin intermediul SC Coliseum SĂ, mai spune DNA.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: