Procurorii vor să-l aresteze pe deputatul Florin Popescu. El ar fi cerut mită 80 de tone de pui pe care le-ar fi dat alegătorilor în campania electorală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Popescu ar fi cerut mită zeci de tone de pui
Florin Popescu ar fi cerut mită zeci de tone de pui

Deputatul Florin Popescu, reprezentant al Partidului Mişcarea Populară (PMP), a fost chemat miercuri la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), pentru a lua la cunoştinţă acuzaţiile care i se aduc într-un dosar privind fapte de corupţie. Procurorii susţin că acesta ar fi cerut mită, 80 de tone de pui, cu ocazia campaniei electorale din iunie 2012 şi au cerut încuviinţarea Camerei Deputaţilor de arestare preventivă a acestuia.

UPDATE Procurorul general al româniei Tiberiu Niţu i-a transmis, miercuri, ministrului Justiţiei, Robert Cazanciuc, referatul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) privind încuviinţare arestării preventive a deputatului Florin Popescu.

UPDATE Procurorii anticorupţie cer încuviinţarea Camerei Deputaţilor de arestare preventivă a deputatului Popescu.

Anchetatorii precizează că, din probele analizate, rezultă că în cursul anului 2012, Florin Popescu, folosind influenţa şi autoritatea decurgând din funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene Dâmboviţa a unui partid, i-ar fi cerut administratorului unor societăţi comerciale cantitatea de 50.000 - 60.000 pui grill (60 - 80 tone, cu valoare de peste 400.000 de lei) pentru a o distribui în scop electoral cetăţenilor din judeţul Dâmboviţa, în cadrul campaniei electorale pentru alegerile locale din iunie 2012.

„Astfel, din probele administrate rezultă că infracţiunea ce ar fi fost săvârşită de inculpat este sancţionată de lege cu pedeapsa închisorii mai mare de patru ani şi există probe că lăsarea sa în libertate prezintă un pericol concret pentru ordinea publică”, au mai spus procurorii.

UPDATE Deputatul a declarat la ieşirea din sediul DNA că dosarul are legătură cu campania electorală din anul 2012.

„Procurorii susţin că aş fi avut o înţelegere cu o firmă din Dâmboviţa şi că aş fi solicitat, în prisma funcţiei pe care am avut-o înainte, produse agricole pe care să le folosesc în campania electorală", a spus Florin Popescu.

Mai mult, acesta a precizat că a cerut un răgaz din partea anchetatorilor pentru a putea prezenta un punct de vedere.

„Am cerut un termen de o zi două pentru a studia dosarul împreună cu avocatul şi după aceea voi veni înapoi şi voi expune şi punctul meu de vedere", a mai arătat parlamentarul.

Popescu ar fi cerut mită zeci de tone de pui

Potrivit unui comunicat emis de DNA, procurorii au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă Florin Aurelian Popescu, la data faptelor preşedinte al organizaţiei Dâmboviţa al unui partid politic, în prezent deputat. Acesta este acuzat de folosirea influenţei sau autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Anchetatorii au precizat în ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale că, în anul 2012, Florin Popescu, folosind influenţa şi autoritatea de preşedinte al organizaţiei judeţene Dâmboviţa al unui partid politic, i-ar fi cerut administratorului unor societăţi comerciale (denunţător în cauză) cantitatea de 60 sau 70 tone pui (grill), cu o valoare de peste 400.000 de lei, pentru a o distribui cetăţenilor în scop electoral, în contextul campaniei electorale din luna iunie 2012.

Pentru a acoperi aceste fapte, omul de afaceri respectiv ar fi livrat produsele în pungi neinscripţionate, dintr-un spaţiu de depozitare închiriat şi folosit de o societate comercială care nu îi aparţinea.

Detaliile privind livrarea,  transportul şi locurile de descărcare a produselor ar fi fost stabilite de Florin Popescu cu o persoană, auditor financiar şi cenzor la una din firmele omului de afaceri denunţător, la cererea acestuia din urmă. 

„Justiţia să-şi facă datoria dacă sunt vinovat”

La intrarea în sediul DNA, acesta a precizat că a fost chemat pentru a lua la cunoştinţă acuzaţiile aduse într-un dosar de corupţie

„Am venit să iau la cunoştinţă acuzaţia dintr-un dosar. Justiţia să-şi facă datoria dacă sunt vinovat”, a declarat Florin Popescu la intrarea în sediul DNA.

Întrebat dacă dosarul în care este vizat are legătură cu campania electorală din 2012, acesta a răspuns că la vremea respectivă nu era preşedinte de partid şi că fusese suspendat de Vasile Blaga. „Niciodată nu am fost trezorierul partidului, nici la nivel judeţean, nici la nivel naţional”, a completat Florin Popescu. 

Florin Aurelian Popescu a fost liderul filialei PDL Dâmboviţa şi preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa în mandatul 2008-2012. În decembrie 2012, Popescu a obţinut un mandat de deputat în Dâmboviţa. La începutul lunii februarie 2014, acesta a demisionat din PDL şi, ulterior, s-a înscris în PMP (Partidul Mişcarea Populară – n.r.). În 1992 a terminat Universitatea Bucureşti, Facultatea de Matematică, iar în 2010 a devenit doctor în economie. 

Citeşte şi:

Mişcarea Populară, uşă către Bruxelles pentru EBA

Elena Băsescu îşi va anunţa în cursul acestei săptămâni candidatura pentru un nou mandat în Parlamentul European. EBA are mari şanse să ocupe din nou fotoliul de eurodeputat şi după alegerile din 25 mai, dacă va candida pe lista Partidului Mişcarea Populară, partid susţinut ferm de preşedintele Traian Băsescu.

MRU vrea dezbatere cu toţi liderii politici pe tema euroalegerilor

Preşedintele partidului Forţa Civică (FC), Mihai Răzvan Ungureanu, a lansat un apel către toţi liderii partidelor politice din România, de a participa la o dezbatere publică referitoare reprezentarea României în Parlamentul European.

Cu cine merge PDL la europarlamentare

PDL va depune lista cu candidaţii la Parlamentul European pe data de 23 martie. Primele patru locuri sunt rezervate pentru actualii europarlamentari Theodor Stolojan, Monica Macovei, Marian Jean Marinescu şi Traian Ungureanu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite