Deputatul Niculae Mircovici, trimis în judecată pentru conflict de interese

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În noiembrie 2013, inspectorii ANI îl acuzau pe deputatul Niculae Mircovici de conflict de interese
În noiembrie 2013, inspectorii ANI îl acuzau pe deputatul Niculae Mircovici de conflict de interese

Deputatul Niculae Mircovici a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului General fiind acuzat de conflict de interese după ce şi-ar fi angajat soţia în cadrul biroului său parlamentar.

Potrivit rechizitoriul întocmit de procurori, Niculae Mircovici, în calitate de deputat în Parlamentul României, ar fi propus angajarea soţiei sale pe post de referent în cadrul biroului său parlamentar şi ar fi avizat contractul individual de muncă al acesteia, pe o perioadă determinată (din ianuarie 2009 până la sfârşitul mandatului). 

În baza contractului de muncă, soţia lui Mircovici ar fi obţinut venituri în valoarea de 20.387 de lei.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Curţii Supreme.

Niculae Mircovici este deputat din partea Uniunii Bulgare din Banat - România, în prezent fiind secretar al Camerei Deputaţilor.

În noiembrie 2013, Agenţia Naţională de Integritate a solicitat Parchetului General să îl cerceteze pe Mircovici pentru conflict de interese după ce şi-ar fi angajat soţia la Biroul Parlamentar din Circumscripţia electorală nr. 35 Timiş.

Deputatul Nicolae Mircovici declara atunci că soţia sa a lucrat în 2009, timp de un an, la biroul său parlamentar, pentru că era în şomaj şi mai avea un an până la pensionare anticipată, arată Mediafax.

„Soţia mea a lucrat în armată şi, în urma restructurărilor din 2009, postul respectiv la financiar a fost desfiinţat şi ea a intrat în şomaj. Mai avea un an de zile până la pensie şi a fost angajată la cabinetul meu parlamentar de către Camera Deputaţilor, după ce am înţeles că nu exista niciun impediment la această problemă”, a spus Mircovici.

Acesta preciza că soţia sa a lucrat un an la biroul lui parlamentar, după care a ieşit la pensie.

Citeşte mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Deputaţii Mircovici, Merka, Grosaru şi fostul deputat Iordache, acuzaţi de inspectorii ANI de conflict de interese

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a solicitat Parchetului General să îi cerceteze pe deputaţii Niculae Mircovici, Adrian Merka, Mircea Grosaru şi pe fostul deputat Luminiţa Iordache pentru conflict de interese. Aceştia sunt acuzaţi că şi-ar fi angajat membri ai familiilor la birourile lor parlamentare, în mandatul 2008-2012.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite