Deputatul Ghervazen Longher, condamnat la trei luni de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese

Deputatul Ghervazen Longher, condamnat la trei luni de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese

Deputatul Ghervazen Longher a fost condamnat la trei luni de închisoare

Deputatul Ghervazen Longher, reprezentant al minorităţii poloneze, a fost condamnat marţi de Curtea Supremă la trei luni de închisoare cu suspendare în dosarul în care a fost acuzat de conflict de interese deschis după ce acesta şi-a angajat sora şi fratele la Camera Deputaţilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe lângă cele trei luni de închisoare cu suspendare, judecătorii i-au mai aplicat lui Longher şi o pedeapsă accesorie prin care i se interzic mai multe drepturi.

Decizia de marţi nu este definitivă şi poate fi contestată la aceeaşi instanţă.

Ghervazen Longher a fost trimis în judecată pe 18 septembrie 2013. Potrivit rechizitoriului, acesta a făcut o cerere de angajare a fratelui său la Camera Deputaţilor şi apoi a avizat contractul de muncă pe perioadă determinată în baza căruia s-a realizat în mod direct un folos material pentru fratele său în cuantum de 19.767 lei.

Totodată, susţin anchetatorii, deputatul a făcut o cerere de angajare a surorii sale la Camera Deputaţilor şi apoi a avizat contractul de muncă pe perioadă determinată în baza căruia s-a realizat în mod direct un folos material pentru sora sa în cuantum de 15.800 lei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: