Elena Udrea, la ieşirea de la DNA: „Procurorii m-au chemat ca să extindă urmărirea penală după votul din Parlament”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Udrea FOTO Inquam Photos/Octav Ganea
Elena Udrea FOTO Inquam Photos/Octav Ganea

Elena Udrea a declarat, vineri, la ieşirea de la DNA, că procurorii au chemat-o pentru a extinde urmărirea penală împotriva ei, după votul din Parlament. Udrea a precizat că acuzaţiile de instigare la luare de mită se referă la cheltuieli de publicitate legate de referendumul pentru reducerea numărului de parlamentari, care a avut loc la 22 noiembrie 2009, în acelaşi timp cu primul tur al alegerilor prezidenţiale.

Update Ea a susţinut că dorinţa "sistemului" este ca anumite partide şi anumiţi candidaţi să nu intre în Parlament.

"Deci avem un agent electoral foarte eficient ce se implică în campania electorală făcând dosare penale partidelor ce nu ar trebui să intre în Parlament conform dorinţei sistemului, doamnei Kovesi, domnului Iohannis. Deci avem partide care nu trebuie să intre în Parlament, PMP, ALDE, PRU, au fost nominalizate, şi candidaţi care nu trebuie să intre în campanie, Elena Udrea", a adăugat deputatul, potrivit News.ro.

Ce  adeclarat la intrare în DNA

Elena Udrea s-a prezentat, vineri dimineaţă, la Direcţia Naţională Anticorupţie, unde a fost citată de procurori. Aceştia vor să extindă ancheta în dosarul finanţării campaniei lui Băsescu din 2009. Dosarul o vizează şi pe Ioana Băsescu, fiica cea mare a fostului preşedinte al României.

Potrivit unor surse judicare, ancheta în acest dosar  vizează finanţarea ilegală a campaniei prezidenţiale din 2009 a lui Traian Băsescu.

Elena Udrea a refuzat să facă declaraţii înainte de a se întâlni cu procurorii.

Potrivit surselor citate, în acest caz mai este vizat şi fostul secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului Gheorghe Nastasia. Denunţătorul din acest dosar ar fi susţinut că ar fi cheltuit 1 milion de euro, care ar fi fost derulaţi prin mai multe firme. Pe de altă parte, surse judiciare, citate de Agerpres, arată că  valoarea sponsorizărilor din campania electorală s-ar ridica la câteva sute de mii de euro.

Ce spune avocatul lui Nastasia

Avocatul lui Ghoerghe Nastasia, Vasile Pleşa,  a declarat că clientul său a fost pus sub control judiciar în această cauză. Vasile Pleşa a spus că în cazul lui Gheorghe Nastasia, clientul său, procurorii au luat măsura controlului judiciar, în legătură cu o luare de mită, potrivit News.ro.

"Sunt evenimente din anul 2009. Da, s-au impus măsuri preventive. Deocamdată pot să vă spun că pentru domnul Nastasia, care este clientul meu, s-a impus măsura controlului judiciar în legătură cu o luare de mită, în legătură cu campania, cu evenimente din 2009”, a spus Vasile Pleşa, la ieşirea de la Direcţia Naţională Anticorupţie.

Avocatul a precizat că în această cauză sunt denunţuri în care se arată că structuri din acea perioadă care aveau legătură cu unităţile administrativ-teritoriale ar fi participat, la un moment dat, cu sume de bani la campania electorală din 2009.

Vasile Pleşa a precizat că este vorba de un denunţător care a avut în acea perioadă mai multe contracte cu Ministerul Turismului. Avocatul a mai spus că nu ştie ce amestec ar avea Ioana Băsescu, precizând că nu i-a văzut numele în dosar.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite