Departamentul de stat al SUA a inclus în raportul anual cazul filării unor jurnalişti şi magistraţi români

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Departamentul de stat american a inclus, în raportul anual privind drepturile omului, cazul filării a doi jurnalişti şi a doi magistraţi români într-un local din Capitală
Departamentul de stat american a inclus, în raportul anual privind drepturile omului, cazul filării a doi jurnalişti şi a doi magistraţi români într-un local din Capitală

Departamentul american de stat, a inclus, în raportul anual privind drepturile omului, cazul filării a doi jurnalişti şi a doi magistraţi români într-un local din Capitală. Documentul precizează că procurorii militari au deschis o anchetă privind supravegherea şi filmarea ilegală.

Departamentul de stat a publicat raportul pe 2020 privind drepturile omului, care arată progresele şi vulnerabilităţile statelor la capitolul drepturile omului şi libertăţi fundamentale, fiind inclus şi cazul filării jurnaliştilor Alex Costache şi Cosmin Savu. În acea perioadă procurorii militari au deschis o anchetă privind supravegherea şi filmarea ilegală, iar în aprilie procurorul general Gabriela Scutea a respins probele strânse de procurorii militari, susţinând că procurorii nu au jurisdicţie.

"În februarie, reporterii Alex Costache de la TVR şi Cosmin Savu de la ProTV au fost urmăriţi, filmaţi şi intimidaţi de şase persoane, înainte, în timpul şi după ce cei doi s-au întâlnit cu un procuror şi un judecător la un eveniment privat, într-un restaurant. Imagini cu cei patru au fost diseminate în 21 februarie de către canale media controlate de oligarhi şi patroni de presă care se confruntă cu acuzaţii de corupţie în curs de anchetă sau au fost arestaţi anterior pentru fraudă", notează Departamentul de stat în raport, remis de hotnews.ro.

Reamintim că pe 21 februarie, mai multe site-uri şi televiziuni au difuzat imagini cu Horaţiu Radu, procurorul şef adjunct al Procurorului General, judecătorul Răzvan Păştilă şi jurnaliştii Alex Costache şi Cosmin Savu. Ei au fost filmaţi într-un restaurant din Capitală, imaginile fiind prezentate ca fiind "dovada” unei pretinse conspiraţii împotriva noilor procurori şefi numiţi de Iohannis.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite