Denunţătorul lui Blaga şi Pinalti, judecat în continuare după ce instanţa a respins acordul de recunoaştere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tribunalul Bucuresti a respins acordul de recunoaştere a vinovăţiei făcut de omul de afaceri Horaţiu Berdilă, cel care i-a denunţat pe Lucian Blaga şi Gheorghe Ştefan „Pinalti”.

Berdilă semnase cu procurorii DNA un acord de recunoaştere a vinovăţiei pentru o pedeapsă de 2 ani şi 8 luni cu suspendare pentru evaziune fiscală şi a plătit prejudiciul de 18 milioane de lei.

„Respinge acordul de recunoastere a vinovatiei incheiat de procurorul din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - Directia Nationala Anticoruptie cu inculpatul Berdila Horatiu Bruno, urmarit penal pentru savarsirea infractiunii de evaziune fiscala, in forma continuata - 65 acte materiale,..., in dosarul de urmarire penala nr. 467/P/2019 si trimite dosarul procurorului in vederea continuarii urmaririi penale," se arată in decizia tribunalului.

În 2016, Blaga şi Gheorghe Ştefan au fost trimişi în judecată pentru o şpagă de 700.000 de euro de la Horaţiu Berdilă.

Scopul era obţinerea de contracte IT cu statul, pe vremea guvernării PDL. Vasile Baga era europarlamentar PDL iar Gheorghe Ştefan era primar al municipiului Piatra-Neamţ. 

Pinalti a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţtiei cu procurorii DNA în timp ce  Vasile Blaga a fost achitat in primă instanţă dar procurorii au făcut contestaţie la Curtea de Apel Bucuresti.

Potrivit DNA, Berdilă s-ar fi sustras de la plata taxelor către bugetul de stat în valoare totala de 18.403.458 de lei.

 Horatiu Bruno Berdila a semnat  un acord cu DNA pentru  2 ani si 8 luni inchisoare cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei, pe durata unui termen de incercare de 4 ani si 8 luni.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite