Demarează Programul "Rabla" al Primăriei Capitalei. De când şi unde se pot face înscrierile pentru un eco-voucher de 9.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
rabla

Primăria Municipiului Bucureşti anunţă că, începând cu data 25.10.2018, ora 18.00, bucureştenii se pot înregistra în aplicaţia PEVAUTO, de pe site-ul www.pmb.ro , pentru a se putea înscrie în programul care prevede acordarea unui voucher în schimbul unui autovehicul uzat. Reamintim că s copul e eliminarea a 5.000 de maşini uzate, cu grad ridicat de poluare. Cei admişi în program vor putea cumpăra maşini noi, varianta diesel fiind exclusă.

Regulamentul poate fi consultat pe site-ul www.pmb.ro, secţiunea „Eco-voucher în schimbul unui autovehicul uzat”.

Achiziţia de maşini diesel nu este finanţată

Primaria Capitalei îşi propune eliminarea a 5.000 de autovehicule uzate, cu grad ridicat de poluare, de pe raza municipiului Bucureşti şi acordarea a 5.000 de eco-vouchere cu o valoare nominală de 9.000 lei/ eco-voucher în vederea achiziţionării exclusive de autoturisme noi EURO 6, non-diesel, mijloace de locomoţie noi ”prietenoase cu mediul”, non-diesel, hibride sau electrice, în schimbul predării spre casare a unui autovehicul uzat.

Programul se adresează atât persoanelor fizice, cu domiciliul stabil în Capitală, cu vârsta minimă de 18 ani, proprietari unici ai autovehiculelor uzate si care nu au obligaţii de plată la bugetul local şi bugetul de stat, cât şi persoanelor juridice, cu sediul social în Bucureşti, proprietari unici ai autovehiculelor uzate, care nu au obligaţii de plată la bugetul local şi bugetul de stat şi nu au fost condamnate pentru infracţiuni împotriva mediului.

6.000 de înscrişi iniţial

Aplicaţia PEVAUTO va permite înregistrarea a 6.000 de participanţi, persoane fizice şi persoane juridice. La atingerea acestui număr, aplicaţia va opri automat procesul de înregistrare a participanţilor, prezentând în acest sens un mesaj de informare celor care sunt în proces de completare a datelor.

După verificarea îndeplinirii condiţiilor de eligibilitate vor fi acceptaţi în program, în ordinea înscrierii, primii 5.000 de proprietari eligibili, lista acestora urmănd a fi publicată pe site-ul www.pmb.ro,

secţiunea „Eco-voucher în schimbul unui autovehicul uzat”.

Procedura de înregistrare a proprietarului autovehiculului uzat în aplicaţia PEVAUTO se va face prin completarea datelor personale din: CI/BI şi certificatul de înmatriculare al autovehiculului uzat (talon), pentru persoanele fizice, certificatul de înmatriculare emis de ONRC şi certificatul de înmatriculare al autovehiculului uzat (talon), pentru persoanele juridice şi încărcarea acestor documente în aplicaţie. Însituaţia în care numărul de identificare al autovehicululi uzat menţionat (serie şasiu) nu este pe certificatul de înmatriculare, proprietarul va încărca şi cartea de identitate a autovehiculului.

Ştire în curs de actualizare

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite