Declic anunţă că DNA a început urmărirea penală in rem într-un dosar în care este vizat premierul Florin Cîţu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Citu FOTO Inquam Photos / George Calin
Florin Citu FOTO Inquam Photos / George Calin

Comunitatea Declic anunţă că DNA a început urmărirea penală în rem în dosarul în care este vizat premierul Florin Cîţu şi fosta sa consilieră, Mioara Costin, faptele vizate fiind de abuz în serviciu şi instigare la această infracţiune.

“Direcţia Naţională Anticorupţie a comunicat oficial, într-un răspuns adresat Comunităţii Declic, faptul că a început urmărirea penală in rem în dosarul înregistrat pe numele premierului Florin Cîţu şi al fostei consiliere de stat Mioara Costin. Infracţiunile anchetate sunt cele de abuz în serviciu şi instigare la abuz în serviciu. (..) Anunţul Direcţiei Naţionale Anticorupţie privind începerea anchetei reprezintă o confirmare a faptului că procurorii au identificat, în denunţul Declic, existenţa unor indicii potrivit cărora ar fi fost săvârşită o infracţiune. Mai mult, se confirmă că denunţul depus îndeplineşte condiţiile de formă legale”, transmite Declic.

Potrivit sursei citate, în răspunsul din 21 septembrie 2021 se arată că procurorii DNA fac cercetări pentru două infracţiuni de abuz în serviciu, prevăzute de art. 13 indice 2 din Legea 78/2000, raportat la art. 297 alin. 1 Cod Penal, şi instigare la abuz în serviciu, prevăzută de art. 47 din Codul Penal, raportat la art. 13 indice 2  din Legea 78/2000, raportat la art. 297 alin 1.

Dosarul se află pe rolul Secţiei de combatere a infracţiunilor ssimilate celor de corupţie, condusă de Paul Dimitriu, potrivit informaţiilor Adevărul.

Până la momentul transmiterii ştirii, DNA nu a răspuns solicitării Adevărul privind stadiul cauzei. 

Declic este o ONG creată în anul 2015, la iniţiativa mai multor voluntari din campania Roşia Montană, şi, potrivit informaţiilor din mass-media, o parte dintre donaţii ar proveni şi de la fundaţii deţinute de controversatul om de afaceri George Soroş.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite