Deciziile de concediere pot fi transmise prin e-mail, a hotărât Curtea Supremă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deciziile de concediere pot fi comunicate şi prin e-mail, au anunţat judecătorii Curţii Supreme. Sentinţa a venit după ce un bărbat şi-a dat în judecată fostul angajator, pentru că a primit decizia în formă electronică.

Înalta Curte a hotărât pe 24 octombrie că angajatoul poate trimite prin e-mail decizia de concediere, în condiţiile în care în compania respectivă există obiceiul comunicării prin poşta electronică, arată Digi 24

Potrivit judecătorilor, decizia trebuie transmisă în format PDF şi să respecte cerinţele impuse de Codul Muncii, respectiv motivele de concediere, perioada de preaviz şi lista locurilor de muncă vacante din companie şi termenul în care angajatul concediat poate opta pentru unul dintre ele. 

Decizia ÎCCR

Admite sesizarea formulată de Curtea de Apel Iaşi - Secţia litigii de muncă şi asigurări sociale în dosarul nr. 6975/99/2014 privind pronunţarea unei hotărâri prealabile şi, în consecinţă, stabileşte că: În interpretarea şi aplicarea dispoziţiilor art. 77 din Codul Muncii, cu referire la dispoziţiile art. 278 alin. (1) din Codul Muncii şi la dispoziţiile art. 1326 din Codul Civil, decizia de concediere individuală emisă potrivit dispoziţiilor art. 76 din Codul Muncii se poate comunica prin poşta electronică, aceasta reprezentând o modalitate de comunicare aptă din punct de vedere procesual să declanşeze curgerea termenului de contestare jurisdicţională a deciziei, potrivit dispoziţiilor art. 211 alin. (1) lit. a din Legea nr. 62/2011 raportat la dispoziţiile art. 216 din acelaşi act normativ, cu referire la dispoziţiile art. 184 alin. (1) din Codul de procedură civilă, în condiţiile în care salariatul a comunicat angajatorului aceste date de contact şi există o uzanţă a acestei forme de comunicare între părţi. Decizia astfel comunicată prin poşta electronică, în format PDF accesibil electronic, trebuie să respecte doar cerinţele formale impuse de dispoziţiile art. 76 din Codul Muncii, nu şi pe cele impuse de Legea nr. 455/2001, referitor la înscrisul în formă electronică. Obligatorie, potrivit dispoziţiilor art. 521 alin. (3) din Codul de procedură civilă. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite